Podzimní talíř s rýží, jablkem, cizrnou, avokádem, fetou a medovým dresinkem

Mám pro vás jeden rychlý podzimní talíř na skvělý a zdravý podzimní talíř s rýží SOS. A návod, jak správně uvařit rýži? Před vařením ji propláchněte, rýži vařte v dvojnásobném množství vody a vařte ji pozvolna 18-20 minut. Rýži ihned podávejte nebo s ní dále pokračujte ve vaření. Pokud rýži nechcete ihned jíst, dejte ji vychladit do lednice, při chladnutí v pokojové teplotě v rýži může vzniknout bakterie Bacillus cereus a správným zchlazením tomu lze předejít. Nikdy nejezte rýži, kterou jste nechali stát v pokojové teplotě déle než 4 hodiny. 🙂

Recept vznikl ve spolupráci s rýží SOS, konkrétně pro tento recept jsem zvolila typ Classic.

Podzimní talíř s rýží, jablkem, cizrnou, avokádem, fetou a medovým dresinkem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 3-4 porce
Prep Time: 10 min Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • Rýžová směs:
  • 200 g rýže Classic SOS v suchém stavu
  • 1 polévková lžíce přepuštěného másla
  • 1 velké červené jablko
  • 350 g cizrny v nálevu
  • 1/2 kávové lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 kávové lžičky mleté kurkumy
  • 1/4 kávové lžičky kardamomu
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 2 hrsti čerstvé rukoly
  • 200 g fety
  • 1 zralé avokádo
  • Dresink:
  • 70 g francouzské hořčice
  • 2 polévková lžíce medu
  • 30 g extra panenského olivového oleje
  • 2 polévkové lžíce balsamikového octu
  • špetka soli

Instructions

1

Jablko omyjte a nakrájejte na menší kousky. Na přepuštěném másle jej spolu se scezenou cizrnou orestujte. Přidejte kukrumu, zázvor, kardamom, pepř a sůl, promíchejte.

2

Rýži propláchněte a dejte vařit do dvojnásobného množství osolené vody. Vařte pozvolna 18-20 minut. Po uvaření smíchejte s jablkem a cizrnou.

3

Přidejte rukolu a promíchejte.

4

Přendejte na talíř, přidejte rozdrobenou fetu a avokádo.

5

V misce smíchejte hořčici, med, ocet, olivový olej a sůl a zakápněte jím jednotlivé porce.

6

Nakonec můžete pokapat kvalitním extra panenským olivovým olejem a opepřit dle chuti. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..