Mám pro vás jeden rychlý podzimní talíř na skvělý a zdravý podzimní talíř s rýží SOS. A návod, jak správně uvařit rýži? Před vařením ji propláchněte, rýži vařte v dvojnásobném množství vody a vařte ji pozvolna 18-20 minut. Rýži ihned podávejte nebo s ní dále pokračujte ve vaření. Pokud rýži nechcete ihned jíst, dejte ji vychladit do lednice, při chladnutí v pokojové teplotě v rýži může vzniknout bakterie Bacillus cereus a správným zchlazením tomu lze předejít. Nikdy nejezte rýži, kterou jste nechali stát v pokojové teplotě déle než 4 hodiny. 🙂
Recept vznikl ve spolupráci s rýží SOS, konkrétně pro tento recept jsem zvolila typ Classic.
Jablko omyjte a nakrájejte na menší kousky. Na přepuštěném másle jej spolu se scezenou cizrnou orestujte. Přidejte kukrumu, zázvor, kardamom, pepř a sůl, promíchejte. Rýži propláchněte a dejte vařit do dvojnásobného množství osolené vody. Vařte pozvolna 18-20 minut. Po uvaření smíchejte s jablkem a cizrnou. Přidejte rukolu a promíchejte. Přendejte na talíř, přidejte rozdrobenou fetu a avokádo. V misce smíchejte hořčici, med, ocet, olivový olej a sůl a zakápněte jím jednotlivé porce. Nakonec můžete pokapat kvalitním extra panenským olivovým olejem a opepřit dle chuti. 🙂Podzimní talíř s rýží, jablkem, cizrnou, avokádem, fetou a medovým dresinkem
Ingredients
Instructions