Kedgeree (čti kedžrí) je původně indický pokrm, který se v čase kolonizace ujal v Anglii a dnes se jedná o tradiční britský pokrm, který Britové většinou snídají. Je ale perfektní i k obědu nebo večeři. Kedgeree se sládá z kari rýže, uzené ryby, vařeného vajíčka, listové petrželky a citrónové šťávy. Příprava je opravdu velmi rychlá a jednoduchá a celková chuť vás určitě překvapí.
Recept vznikl ve spolupráci s rýží SOS. Pro tento recept jsem zvolila rýži Basmati, která je skvělá díky tomu, že je pevná a po uvaření se nelepí.
V pánvi rozehřejte přepuštěné máslo a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem. Přidejte i rýži, kterou orestujte, ať se obalí tukem a poté zalijte půlkou vývaru. Vařte 10 minut, poté přidejte hrášek a zbytek vývaru a vařte dalších 10 minut. Přidejte kari, kardamom a sůl. Hotovou kari rýži přendejte do talířů a přidejte k ní kousky uzeného lososa a rozpůlená vajíčka. Ozdobte nasekanou petrželkou a zakápněte citrónem.Kedgeree s uzeným lososem a vejcem
Ingredients
Instructions