Kedgeree s uzeným lososem a vejcem

Kedgeree (čti kedžrí) je původně indický pokrm, který se v čase kolonizace ujal v Anglii a dnes se jedná o tradiční britský pokrm, který Britové většinou snídají. Je ale perfektní i k obědu nebo večeři. Kedgeree se sládá z kari rýže, uzené ryby, vařeného vajíčka, listové petrželky a citrónové šťávy. Příprava je opravdu velmi rychlá a jednoduchá a celková chuť vás určitě překvapí.

Recept vznikl ve spolupráci s rýží SOS. Pro tento recept jsem zvolila rýži Basmati, která je skvělá díky tomu, že je pevná a po uvaření se nelepí.

Kedgeree s uzeným lososem a vejcem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 2 porce
Prep Time: 10 min Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • 1 polévková lžíce přepuštěného másla
  • půlka červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g Basmati rýže značky SOS
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • 160 g mraženého hrášku
  • 1 a 1/2 polévkové lžíce kari koření
  • špetka mletého kardamomu
  • sůl
  • 100 g uzeného lososa
  • 2 uvařené vejce
  • svazek listové petrželky
  • 1/2 citrónu

Instructions

1

V pánvi rozehřejte přepuštěné máslo a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem.

2

Přidejte i rýži, kterou orestujte, ať se obalí tukem a poté zalijte půlkou vývaru. Vařte 10 minut, poté přidejte hrášek a zbytek vývaru a vařte dalších 10 minut.

3

Přidejte kari, kardamom a sůl.

4

Hotovou kari rýži přendejte do talířů a přidejte k ní kousky uzeného lososa a rozpůlená vajíčka. Ozdobte nasekanou petrželkou a zakápněte citrónem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..