Houbové ragú s jasmínovou rýží

U nás doma máme fakt moc rádi žampiony. A pokud je to ve spojení se smetanovou omáčkou, je naše nadšení dvojnásobné. 🙂 Tento recept jsem sice vytvořila se žampiony, ale až bude houbařská sezóna, rozhodně ho vyzkoušejte i s hříbky, bude to dokonalost! 🙂

Recept jsem vytvořila v rámci spolupráce s jasmínovou rýží značky SOS.

Houbové ragů s jasmínovou rýží

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 2
Prep Time: 10 min Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • 100 g slaniny
  • 1 střední cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 400 g žampionů nebo hříbků
  • sůl dle chuti
  • 200 ml vody/zeleninového či kuřecího vývaru
  • 1/2 kávové lžička mleté sladké papriky
  • 1/2 kávové lžičky dijonské hořčice
  • 200 g smetany ke šlehání
  • hrst listové petrželky
  • 150 g jasmínové rýže v suchém stavu

Instructions

1

Cibuli a česnek zbavte slupky a nakrájejte nadrobno. Žampiony důkladně omyjte, odkrojte konce nožiček a nakrájejte na plátky. Slaninu nakrájejte na kostičky.

2

V hlubší pánvi orestujte slaninu, dokud nepustí tuk a nevyškvaří se, poté přidejte cibuli a česnek a orestujte do sklovata.

3

Nyní přidejte žampiony, orestujte, osolte, přidejte mletou papriku a zalijte vodou nebo vývarem, duste dokud žampiony nezměknou.

4

Nakonec přidejte smetanu spolu s hořčicí a ještě chvíli provařte, dokud se smetana zredukuje a vznikne krémová konzistence omáčky.

5

Mezitím co připravujete žampiony uvařte rýži. Pokud máte rýžovar, tak v rýžovaru. Po uvaření rýži rozprostřete na plech a nechte chvíli zchladnout, aby se jednotlivá zrnka rýže oddělily. Pokud nemáte rýžovar, připravte rýži tak, že do hrnce dejte rýži a dvojnásobek vody. Rýži osolte a vařte pozvolna na středním stupni. Trvá to cca 20 minut. Poté rýži stejně jako po uvaření v rýžovaru rozprostřete na plech a nechte vysušit, aby se zrnka oddělily.

6

Podávejte s houbovým ragú a na talíři ozdobte najemno nasekanou petrželkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..