U nás doma máme fakt moc rádi žampiony. A pokud je to ve spojení se smetanovou omáčkou, je naše nadšení dvojnásobné. 🙂 Tento recept jsem sice vytvořila se žampiony, ale až bude houbařská sezóna, rozhodně ho vyzkoušejte i s hříbky, bude to dokonalost! 🙂
Recept jsem vytvořila v rámci spolupráce s jasmínovou rýží značky SOS.
Cibuli a česnek zbavte slupky a nakrájejte nadrobno. Žampiony důkladně omyjte, odkrojte konce nožiček a nakrájejte na plátky. Slaninu nakrájejte na kostičky. V hlubší pánvi orestujte slaninu, dokud nepustí tuk a nevyškvaří se, poté přidejte cibuli a česnek a orestujte do sklovata. Nyní přidejte žampiony, orestujte, osolte, přidejte mletou papriku a zalijte vodou nebo vývarem, duste dokud žampiony nezměknou. Nakonec přidejte smetanu spolu s hořčicí a ještě chvíli provařte, dokud se smetana zredukuje a vznikne krémová konzistence omáčky. Mezitím co připravujete žampiony uvařte rýži. Pokud máte rýžovar, tak v rýžovaru. Po uvaření rýži rozprostřete na plech a nechte chvíli zchladnout, aby se jednotlivá zrnka rýže oddělily. Pokud nemáte rýžovar, připravte rýži tak, že do hrnce dejte rýži a dvojnásobek vody. Rýži osolte a vařte pozvolna na středním stupni. Trvá to cca 20 minut. Poté rýži stejně jako po uvaření v rýžovaru rozprostřete na plech a nechte vysušit, aby se zrnka oddělily. Podávejte s houbovým ragú a na talíři ozdobte najemno nasekanou petrželkou.Houbové ragů s jasmínovou rýží
Ingredients
Instructions