Dýně jsou na podzim úplně všude a dýňové pyré se dá uplatnit v mnoha receptech, pokud jste jen trochu kreativní. Já tentokrát upekla dýňovou roládu s perníkovým kořením a krémem z čerstvého sýru a bylo to naprosto skvělé. Parádně podzimní. 🙂 Jen upozorňuji, že velikostně to není velká roláda jako jste zvyklí třeba u piškotové, je to opravdu taková roládka. 🙂 Takže klidně je udělejte hned 2, pokud čekáte větší návštěvu.
Recept jsem připravila pro Svět plodů, kde najdete skvělou mouku z vlašských ořechů, mletou cejlonskou skořici a vanilkovou pastu. 🙂
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Horní spodní ohřev bez horkovzduchu. Oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte do sněhu. V jedné míse smíchejte hladkou mouku, mouku z vlašských ořechů, kypřící prášek, sodu, sůl, perníkové koření a skořici. V druhé míse vymíchejte spolu dýňové pyré, žloutky a oba druhy cukru. Poté přidejte směs mouky a koření a nakonec opatrně vmíchejte sníh. Těsto pak vylijte na plech vyložený pečícím papírem a rozetřete jej do všech stran. Dejte péct na 18 minut do trouby. Po vytažení okamžitě překlopte plát těsta na čistou utěrku, opatrně odlepte pečící papír. Z těsta to může jít lehce hůře, dávejte tedy pozor, ať se neprotrhne. A spolu s utěrkou zamotejte do rolády. Nechte nyní cca 1 hodinu vychladnout. Mezitím připravte krém, máslo vyšlehejte spolu s Lučinou, cukrem a vanilkovou pastou. Roládu nyní rozrolujte, potřete krémem a opět zarolujte, ihned můžete krájet na plátky a servírovat.Perníčková dýňová miniroláda s cream cheese
Ingredients
Instructions