Perníčková dýňová roládka s cream cheese

Dýně jsou na podzim úplně všude a dýňové pyré se dá uplatnit v mnoha receptech, pokud jste jen trochu kreativní. Já tentokrát upekla dýňovou roládu s perníkovým kořením a krémem z čerstvého sýru a bylo to naprosto skvělé. Parádně podzimní. 🙂 Jen upozorňuji, že velikostně to není velká roláda jako jste zvyklí třeba u piškotové, je to opravdu taková roládka. 🙂 Takže klidně je udělejte hned 2, pokud čekáte větší návštěvu.

Recept jsem připravila pro Svět plodů, kde najdete skvělou mouku z vlašských ořechů, mletou cejlonskou skořici a vanilkovou pastu. 🙂

Perníčková dýňová miniroláda s cream cheese

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 1 roláda
Prep Time: 40 min Cooking Time: 18 min

Ingredients

  • Roláda:
  • 3 vejce pokojové teploty
  • 70 g hladké pšeničné mouky
  • 30 g mouky z vlašských ořechů
  • 1 kávová lžička kypřícího prášku
  • ½ kávové lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • 1 kávová lžička mleté skořice
  • 1 kávová lžička perníkového koření
  • 160 g dýňového pyré
  • 150 g třtinového cukru
  • 50 g krupicového cukru
  • Krém:
  • 50 g změklého másla
  • 200 g Lučiny
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 kávová lžička vanilkové pasty

Instructions

1

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Horní spodní ohřev bez horkovzduchu.

2

Oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte do sněhu.

3

V jedné míse smíchejte hladkou mouku, mouku z vlašských ořechů, kypřící prášek, sodu, sůl, perníkové koření a skořici.

4

V druhé míse vymíchejte spolu dýňové pyré, žloutky a oba druhy cukru. Poté přidejte směs mouky a koření a nakonec opatrně vmíchejte sníh.

5

Těsto pak vylijte na plech vyložený pečícím papírem a rozetřete jej do všech stran. Dejte péct na 18 minut do trouby.

6

Po vytažení okamžitě překlopte plát těsta na čistou utěrku, opatrně odlepte pečící papír. Z těsta to může jít lehce hůře, dávejte tedy pozor, ať se neprotrhne. A spolu s utěrkou zamotejte do rolády. Nechte nyní cca 1 hodinu vychladnout.

7

Mezitím připravte krém, máslo vyšlehejte spolu s Lučinou, cukrem a vanilkovou pastou.

8

Roládu nyní rozrolujte, potřete krémem a opět zarolujte, ihned můžete krájet na plátky a servírovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..