Víkendová snídaně, to jsou u nás jasné lívance. Stále vymýšlím nové a nové varianty. Nejoblíbenější jsou u nás ricottové. Ale tyto s jogurtem a borůvkami dopadly také na výbornou! Nejlepší na nich je, že se dají jíst i jen tak, takže jsou jako svačinka na hřiště úplná ideálka.


Jogurtové lívance s borůvkami
Ingredients
- 200 g hladké pšeničné mouky
- 150 g smetanového jogurtu
- 100 g kefíru
- 100 g polotučného mléka
- 2 vejce
- 20 g rozpuštěného másla
- 1 kávová lžička mleté vanilky
- 40 g moučkového cukru
- najemno nastrouhaná kůra z 1 bio citrónu
- ½ kávové lžičky jedlé sody
- ½ kávové lžičky kypřícího prášku
- špetka soli
- 125 g čerstvých borůvek
Instructions
1
Mouku přesejte do mísy. Přidejte sůl, cukr, vanilku, kypřící prášek a jedlou sodu a promíchejte.
2
V druhé míse smíchejte jogurt, kefír, mléko, máslo a vejce. Metličkou vše propojte a přidejte do mísy k mouce.
3
Nyní vše metličkou promíchejte. Nakonec přidejte citrónovou kůru a borůvky.
4
Pečte na nepřilnavé pánvi na sucho z obou stran.
5
Podávejte s tvarohem či řeckým jogurtem a ovocem.
6
Skvělé jsou ale i jen tak a může to být pro děti i perfektní svačinka na cesty.

