Ovesnou kaší moc ráda začínám den. Za prvé upřednostňuji sladké snídaně před těmi slanými. A za druhé je moc příjemné po ránu dostat do žaludku něco teplého. Tato ovesná kaše je na styl mrkvového dortu, takže v ní najdete najemno nastrouhanou mrkev spolu s rozinkami, skořicí a medem. Na talíři pak doporučuji servírovat s kostičkou kvalitní vysokoprocentní čokolády, lyofilizovanými malinami, oblíbeným ořechovým máslem – já zvolila arašídy se slaným karamelem značky Lucky Alvin a jogurtem či skyrem. Věřím, že vám bude chutnat stejně tak, jako mně. 🙂
Pokud kaši připravujete jen pro sebe, druhou polovinu kaše po uvaření přendejte do uzavíratelné skleničky či misky a nechte v lednici. Ráno ji pak ohřejte nebo jezte studenou spolu jogurtem či skyrem a ovocem.
Do rozehřáté pánve nasypte vločky a lehce je opražte. Poté přidejte mrkev a také ji spolu s vločkami opražte. Přidejte skořici, sůl a rozinky a vše promíchejte. Nyní přilijte mléko i vodu a nechte provařit cca 5-7 minut na mírnějším stupni. Dejte pozor aby se tekutina moc neodpařila, kaše musí být krásně krémová. Do kaše nakonec vmíchejte med. Ochutnejte a podle své chuti si přidejte sůl, skořici či med. Kaši přendejte do talířů a na každou porci položte čokoládu, přidejte jogurt, pokapejte ořechovým máslem a posypejte malinami a nasekanými ořechy.Krémová carrot cake ovesná kaše
Ingredients
Instructions