Brokolicový krém s čedarem

Krémové polévky jsou vděčný pokrm. Jsou báječné na večeři, protože společně s pečivem dostatečně zasytí a v podzimním či zimním období navíc ještě zahřejí. Pokud máte rádi brokolici, zkuste tenhle krém, kde velkou roli hraje také čedar a ve společné kombinaci tvoří velmi chutnou polévku. 🙂

Brokolicový krém s čedarem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 4 porce
Prep Time: 10 min Cooking Time: 25 min

Ingredients

  • 25 g másla
  • 1 cibule (60 g)
  • 2 stroužky česneku (5 g)
  • 50 g hladké pšeničné mouky
  • 850 ml kuřecího vývaru
  • 500 ml plnotučného mléka
  • 150 g čedaru
  • 1 balení čerstvé brokolice (500 g)
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 250 g smetany na vaření 15-16 % tuku nebo smetany ke šlehání
  • sůl a pepř

Instructions

1

Cibuli a česnek očistěte a nakrájejte nadrobno. Brokolici omyjte, odkrojte růžičky a košťál očistěte. Špenát propláchněte a čedar najemno nastrouhejte.

2

V hrnci rozehřejte máslo a orestujte na něm cibuli s česnekem. Poté přidejte mouku a zarestujte.

3

Nyní přilijte vývar a mléko a košťály brokolice a nechte 10 minut za občasného míchání provařit.

4

Košťály vyjměte, přidejte růžičky brokolice a čedar a opět provařte.

5

Nakonec přidejte špenát a smetanu, provařte dalších 5 minut a vše rozmixujte dohladka.

6

Dle své chuti dosolte a opepřete.

7

Servírujte s krutony a nastrouhaným čedarem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..