Kynutí slaní šneci jsou parádním receptem, který se hodí na jakoukoliv oslavu, párty nebo třeba na piknik. Nadýchané těsto v tomto případě doplňuje výrazné pesto ze sušených rajčat, parmezán a cuketa. My doma jsme z nich byli nadšení. I naši sousedé je velmi chválili. Takže věřím, že i Vám zachutnají. 🙂
Recept byl vytvořen ve spolupráci s olivovým olejem značky Borges.
Do hnětací mísy nasypejte obě mouky, přidejte droždí, cukr a sůl. Přilijte olej a vodu. Zvolte nástavec typu hák a vypracujte těsto, které nechte hodinu kynout. Nejlépe v plastové uzavíratelné míse. Mezitím připravte pesto. Všechny ingredience dejte do mixéru a rozmixujte. Nemusí to být dohladka, nechte pestu strukturu. Z cukety pomocí škrabky na brambory vytvořte tenké plátky. Parmezán nastrouhejte. Na pomoučené pracovní desce nyní vyválejte těsto do obdélníku. Na těsto nyní naneste pesto. Na kraji, kde začnete rolovat jej naneste, na druhém kraji, které bude koncové nechte místo, aby se náplň nedostala při rolování ven. Na pesto položte plátky cukety a nakonec posypejte nastrouhaným parmezánem. Koláčovou formu (jsou potřeba 2!) vymažte olivovým olejem. Na pomoučeném prkýnku nakrájejte stejně široké šneky. Já zvolila šířku 3 cm, můžete použít pravítko, aby byly všechny kousky stejné. 🙂 Šneky pak naskládejte do formy. Dávejte ale pozor, abyste je nedali zbytečně moc vedle sebe, nevypadalo by to tak pěkně. Chuti to nicméně nevadí. 😀 Šneky nechte kynout hodinu ve formě. Troubu předehřejte na 180 stupeň - horní i spodní ohřev s horkovzduchem. Šneky před pečením posypejte ještě nastrouhaným parmezánem a dejte péct na 20-25 minut. Po upečení nechte vychladnout.Kynutí slaní šneci s pestem ze sušených rajčat s cuketou
Ingredients
Instructions