Růžové palačinky obarvené červenou řepou

Asi jako každá máma přemýšlím nad tím, jak do svého dítěte dostat zeleninu, která mu až tolik nechutná sama o sobě. Rozmixovat kousek zeleniny do polévky nebo třeba lívance či palačinky je můj oblíbený trik. Nicméně své dceři nevykládám žádné pohádky, ale řeknu jí popravdě, že jsou palačinky obarvené červenou řepou. To jí naštěstí neodradí. Naopak na snídani slupne klidně tři, jakoby se nechumelilo. A já jsem taky spokojená, že mi to opět prošlo. 😀 Prostě win-win situace.

Pravdou ale je, že tyhle palačinky jsou fakt skvělé! Velkou roli na tom hraje máslo v těstě a také vanilkový cukr. Doporučuji opravdu dodržet postup! 🙂 Navíc konzistence těsta je vážně boží!

Palačinky s červenou řepou

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 16 ks
Prep Time: 30 min Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • 4 vejce z volného chovu
  • 500 g plnotučného mléka
  • 150 g hladké pšeničné mouky
  • 100 g hladké celozrnné pšeničné mouky
  • 8 g vanilkového cukru
  • špetka soli
  • 40 g rozpuštěného másla
  • 90 g uvařené či předvařené vakuované červené řepy nakrájené na kousky

Instructions

1

Do mixovací nádoby dejte všechny suroviny a rozmixujte do hladké konzistence.

2

Těsto nechte cca 20-30 minut odstát. Lze jej připravit také večer, nechat přes noc v lednici a ráno usmažit palačinky. 🙂

3

Nepřilnavou pánev vhodnou na palačinky lehce vymažte olejem, stačí opravdu jen trochu.

4

Naběračkou nalijte těsto do pánve, zakružte s ní, ať se těsto rozteče do kulata po celé pánvi a smažte.

5

Jakmile vrchní část palačinky ztuhne, opatrně ji otočte a smažte i z druhé strany.

6

Palačinky doporučuji podávat s tvarohem či jogurtem, ovocem a džemem dle chuti.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..