Asi jako každá máma přemýšlím nad tím, jak do svého dítěte dostat zeleninu, která mu až tolik nechutná sama o sobě. Rozmixovat kousek zeleniny do polévky nebo třeba lívance či palačinky je můj oblíbený trik. Nicméně své dceři nevykládám žádné pohádky, ale řeknu jí popravdě, že jsou palačinky obarvené červenou řepou. To jí naštěstí neodradí. Naopak na snídani slupne klidně tři, jakoby se nechumelilo. A já jsem taky spokojená, že mi to opět prošlo. 😀 Prostě win-win situace.
Pravdou ale je, že tyhle palačinky jsou fakt skvělé! Velkou roli na tom hraje máslo v těstě a také vanilkový cukr. Doporučuji opravdu dodržet postup! 🙂 Navíc konzistence těsta je vážně boží!
Do mixovací nádoby dejte všechny suroviny a rozmixujte do hladké konzistence. Těsto nechte cca 20-30 minut odstát. Lze jej připravit také večer, nechat přes noc v lednici a ráno usmažit palačinky. 🙂 Nepřilnavou pánev vhodnou na palačinky lehce vymažte olejem, stačí opravdu jen trochu. Naběračkou nalijte těsto do pánve, zakružte s ní, ať se těsto rozteče do kulata po celé pánvi a smažte. Jakmile vrchní část palačinky ztuhne, opatrně ji otočte a smažte i z druhé strany. Palačinky doporučuji podávat s tvarohem či jogurtem, ovocem a džemem dle chuti.Palačinky s červenou řepou
Ingredients
Instructions