Rychlé těstoviny s krémovou rajčatovou omáčkou

Rychlé obědy, to je u nás velmi známá věc. Rychlé recepty využívám každý všední, ale vlastně i víkendový den. Dvě malé děti, to opravdu aktuálně na žádné dlouhé stání u plotny není. 🙂 U nás doma jsou těstoviny jedním z nejoblíbenějších jídel a tato rychlé krémová rajčatová omáčka u nás taky dost boduje. 🙂 Zkuste ji taky. 🙂

Recept vznikl ve spolupráci s olivovými oleji Borges. Do tohoto receptu byl konkrétně použit typ Classic, který je vhodný na vaření a grilování.

Rychlé těstoviny s krémovou rajčatovou omáčkou

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 4-6 porcí
Prep Time: 10 min Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • 500 g oblíbených kvalitních těstovin
  • 400 g sekaných rajčat v plechovce
  • 250 g rajčatové passaty
  • 150 g ricotty
  • 250 g krémové smetany 15% tuku
  • 50 g olivového oleje Classic značky Borges
  • sůl a pepř
  • 1 stroužek česneku
  • hrst čerstvé bazalky
  • cherry rajčátka na ozdobu
  • nastrouhaný parmezán dle chuti
  • vločky uzené soli - nemusí být

Instructions

1

Olivový olej nalijte do hlubší pánve popřípadě středního hrnce a zahřejte jej.

2

Poté k němu přidejte sekaná rajčata a passatu a také prolisovaný česnek.

3

Vše osolte a opepřete a provařte.

4

Nyní přichází čas na ricottu a smetanu, dejte obojí do hrnce a vše důkladně promíchejte.

5

Omáčku ochutnejte a podle chuti dosolte případně přidejte ještě pepř.

6

Těstoviny uvařte v osolené vodě dle návodu.

7

Ihned po uvaření je smíchejte s omáčkou.

8

Servírujte na talíři spolu s cherry rajčátky, nasekanou bazalkou a strouhaným parmezánem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..