Rychlé obědy, to je u nás velmi známá věc. Rychlé recepty využívám každý všední, ale vlastně i víkendový den. Dvě malé děti, to opravdu aktuálně na žádné dlouhé stání u plotny není. 🙂 U nás doma jsou těstoviny jedním z nejoblíbenějších jídel a tato rychlé krémová rajčatová omáčka u nás taky dost boduje. 🙂 Zkuste ji taky. 🙂
Recept vznikl ve spolupráci s olivovými oleji Borges. Do tohoto receptu byl konkrétně použit typ Classic, který je vhodný na vaření a grilování.
Olivový olej nalijte do hlubší pánve popřípadě středního hrnce a zahřejte jej. Poté k němu přidejte sekaná rajčata a passatu a také prolisovaný česnek. Vše osolte a opepřete a provařte. Nyní přichází čas na ricottu a smetanu, dejte obojí do hrnce a vše důkladně promíchejte. Omáčku ochutnejte a podle chuti dosolte případně přidejte ještě pepř. Těstoviny uvařte v osolené vodě dle návodu. Ihned po uvaření je smíchejte s omáčkou. Servírujte na talíři spolu s cherry rajčátky, nasekanou bazalkou a strouhaným parmezánem.Rychlé těstoviny s krémovou rajčatovou omáčkou
Ingredients
Instructions