U nás doma nejsou polévky až tak častou záležitostí, ale když už se do nějaké polévky pustím, musí být prostě dokonalá. Hráškový krém je jednou z těch polévek, které moc ráda opakovaně připravuji. Je velmi rychle hotová a má u mé dcery úspěch. A protože se blíží jaro, je potřeba i sem přidat trochu zelené. 🙂
Pro přípravu polévky určitě použijte čerstvý listový špenát a silný vývar, ať už kuřecí nebo zeleninový. Vývar dá polévce úplně jinou dimenzi než kdybyste vařili doslova z vody. 🙂
Cibuli a česnek zbavte slupky, cibuli nakrájejte nadrobno. Česnek rozkrojte napůl a vyjměte zelený klíček, nakrájejte nadrobno. Ve středním hrnci rozehřejte máslo a orestujte na něm cibuli a česnek. Nyní do hrnce přidejte hrášek, lehce orestujte a zalijte vývarem. Přidejte sůl a pepř a vařte do změknutí hrášku. Nakonec přidejte špenát a jen chvilku jej povařte. Polévku nyní rozmixujte dohladka, popřípadě ještě přepasírujte. Nakonec do polévky přilijte smetanu a provařte. Úplně nakonec vymačkejte z citrónu několik kapek do polévky. Ihned servírujte a na talíři ozdobte krutony a microgreens.Hráškový krém se špenátem
Ingredients
Instructions
Děkuji za jednoduchý, rychlý a hlavně skvělý recept na hráškovou polévku 🙂
Není vůbec za co! Jsem ráda, že se povedl a chutnal! 🙂