Hráškový krém se špenátem

U nás doma nejsou polévky až tak častou záležitostí, ale když už se do nějaké polévky pustím, musí být prostě dokonalá. Hráškový krém je jednou z těch polévek, které moc ráda opakovaně připravuji. Je velmi rychle hotová a má u mé dcery úspěch. A protože se blíží jaro, je potřeba i sem přidat trochu zelené. 🙂

Pro přípravu polévky určitě použijte čerstvý listový špenát a silný vývar, ať už kuřecí nebo zeleninový. Vývar dá polévce úplně jinou dimenzi než kdybyste vařili doslova z vody. 🙂

Hráškový krém se špenátem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 4 porce
Prep Time: 10 min Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • 350 g mraženého hrášku
  • 40 g cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g listového špenátu
  • 1 l kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 20 g přepuštěného másla
  • 100 g smetany krémové s obsahem15% tuku
  • několik kapek čerstvé citrónové šťáva
  • microgreens a krutony na ozdobu

Instructions

1

Cibuli a česnek zbavte slupky, cibuli nakrájejte nadrobno.

2

Česnek rozkrojte napůl a vyjměte zelený klíček, nakrájejte nadrobno.

3

Ve středním hrnci rozehřejte máslo a orestujte na něm cibuli a česnek.

4

Nyní do hrnce přidejte hrášek, lehce orestujte a zalijte vývarem.

5

Přidejte sůl a pepř a vařte do změknutí hrášku.

6

Nakonec přidejte špenát a jen chvilku jej povařte.

7

Polévku nyní rozmixujte dohladka, popřípadě ještě přepasírujte.

8

Nakonec do polévky přilijte smetanu a provařte.

9

Úplně nakonec vymačkejte z citrónu několik kapek do polévky.

10

Ihned servírujte a na talíři ozdobte krutony a microgreens.

2 comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..