Medovo-hořčičný losos

Nejoblíbenější rybou je u mojí dcery losos. Musím se ale přiznat, že my s manželem jsme se lososa už dost přejedli, takže vždy musím vymyslet nějakou originální kombinaci, aby byl můj muž ochoten lososa sníst. Jednou takovou variací je tento recept. Věřím, že bude chutnat i Vám doma a nezapomeňte k němu připravit i gratinované brambory. 🙂

Medovo-hořčičný losos

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 4 porce
Prep Time: 10 min Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • 600 g filetu lososa (150 g na porci)
  • 25 g dijonské hořčice
  • 30 g medu
  • 2 stroužky česneku
  • 3 snítky rozmarýnu
  • najemno nastrouhaná kůra z 1 citrónu
  • sůl, pepř

Instructions

1

Lososa omyjte a osušte.

2

Troubu rozehřejte na 180 stupňů.

3

V misce smíchejte hořcici, med, propasírujte česnek a přidejte citrónovou kůru.

4

Lososa osolte a opepřete a dejte ho do zapékací mísy na pečící papír.

5

Lososa pomažte marinádou a nakonec na něj položte rozmarýn.

6

Dejte péct na 20 minut do trouby.

7

Podávejte ihned s gratinovanými brambory.

8

TIP: Lososa krásně doplňují semínka granátového jablka, tak to můžete vyzkoušet. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..