Špenátové palačinky s rajčaty a tuňákem

Nevím, jak Vy, ale já mám během vánočního období potřebu všechny sladké dobroty vyvažovat zdravějšími jídly. A právě na jedno takové fakt velmi lehké a zdravé mám pro Vás dnes recept. 🙂

Špenátové palačinky s rajčaty a tuňákem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 6 palačinek
Prep Time: 20 min Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • Palačinky:
  • 60 g listového špenátu
  • 200 g polotučného mléka
  • 1 vejce
  • 110 g hladké pšeničné mouky
  • špetla spoli
  • Jogurtový dip:
  • 180 g zakysané smetany
  • 300 g řeckého jogurtu s 5% tuku
  • 50 g sýru Gran Moravia
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • Na dokončení:
  • 195 g tuňáka Calvo Zero
  • 18 kousků cherry rajčátek
  • čerstvý listový špenát

Instructions

1

Suroviny na palačinkové těsto dejte do mixéru a rozmixujte do hladkého těsta.

2

Z těsta nyní na palačinkové pánvi nasucho upečte palačinky. Těsto by mělo vyjít cca na 6-8 palačinek.

3

Mezitím, co se dělají palačinky nachystejte dip - smíchejte smetanu a jogurt spolu s prolisovaným česnekem.

4

K tomu najemno nastrouhejte sýr. Promíchejte a přidejte dle chuti sůl a pepř.

5

Cherry omyjte a nakrájejte na čtvrtky.

6

Špenát omyjte a tuňáka vyndejte z plechovky na talíř.

7

Kompletace je jednoduchá - palačinku potřete jogurtovým dipem, položte na něj špenátové listy, rajčata a nakonec kousky tuňáka.

8

Palačinku překlopte její druhou půlkou a ihned servírujte.

V receptu byl použit tuňák Calvo Zero.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..