Vánoční kakaové kuličky s ovesnými vločkami

Když jsem se na Instagramu zeptala, jaké byste chtěli cukroví, několikrát tam zaznělo, že nějakou zdravější alternativu. Já tedy osobně zastávám názor, že je lepší si vychutnat klasické cukroví než vymýšlet zdravé alternativy, které i přesto, že obsahují například datle, jsou dost kalorické, takže to vyjde tak nějak nastejno, nicméně jeden takový recept pro Vás mám. Tyto nepečené kuličky jsou typické pro Skandinávské země. Ve Švédsku a Norsku se připravují po celý rok, ale v Dánsku jsou typické v období Vánoc. Pro děti je skvělá tato verze bez přidání kávy. Pro dospělou verzi doporučuji dát do těsta kávu nebo kvalitní rum. 🙂

Vánoční kakaové kuličky s ovesnými vločkami

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 30 ks
Prep Time: 30 min

Ingredients

  • 250 g ovesných jemných vloček
  • 150 g změklého másla
  • 3 datle
  • 2 polévkové lžíce medu
  • 3 polévkové lžíce holandského kakaa
  • špetka soli
  • 1 - 2 kávové lžičky kvalitního rumu pro dospěláckou verzi
  • 30 g drcených lyofilizovaných malin

Instructions

1

Vločky, máslo, datle, med, kakao a sůl dejte do nádoby do mixéru a rozmixujte.

2

Pro dospělou verzi můžete přidat rum.

3

Z hmoty tvořte kuličky, které obalte v rozdrcených lyofilizovaných malinách. Můžete stejně tak obalit třeba v nasekaných oříšcích, třeba pistáciích. 🙂

4

Uchovávejte uzavřené v krabičce v chladu maximálně 2 týdny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..