Tak dlouho jsem chtěla vyzkoušet skořicové šneky. Mám za sebou tedy jeden hodně neúspěšný pokus, ale problém byl v použití celozrnné mouky. Prostě je to podle mě tak, že některé recepty musí být prostě tradiční a z bílé mouky a ta celozrnná nefunguje. A tady to prostě platí. V týdnu jsem připravovala jeden vánoční recept pro Bella Rose a bude brzy i tady a protože mi zbylo těsto, připravila jsem z něj i šneky. Protože mi došla mletá skořice, přišla na řadu čokoláda a myslím, že to bylo dost dobré rozhodnutí. 🙂 Jsem zvědavá, co na ně budete říkat. 🙂
Nejprve připravte tang zhong. Mouku rozmíchejte s mlékem a vodou, na plotně na nižším stupni zahřejte - pozor nesmí se vařit! Musí vzniknout taková kaše. Díky ní je vždy pečivo vláčnější a naprosto úžasné. Tang zhong nechte vychladnout a zadělejte těsto. Droždí rozdrobte s trochou cukru a nechte jej rozpustit. V průběhu jej trochu promíchejte. Droždí by se mělo rozpustit až na kašičku. Máslo s mlékem zahřejte, mléko by mělo být pouze vlažné a máslo by se mělo zcela rozpustit. Do mísy od robotu prosejte mouku, přidejte sůl, cukr, mléko s máslem, vychladlý tang zhong, rozpuštěné droždí, 1/2 vejce, vanilku, kardamom a skořici. Použijte nástavec typu hák a 10 minut na nižší stupeň nechte zpracovat hladké elastické těsto. Těsto přendejte do uzavíratelné plastové mísy, uzavřete ji a nechte hodinu kynout. Mezitím rozpusťte čokoládu s máslem. Pokud chcete, můžete ještě přidat cukr, aby byla čokoláda sladší. Nakynuté těsto nyní na pomoučené ploše rozválejte do tvaru obdélníku, potřete rozpuštěnou čokoládou a zamotejte. Z těsta nakrájejte cca 3 cm stejné kousky, které naskládejte do máslem vymazané a mouku vysypané zapékací či dortové formy. Šneky potřete rozšlehaným vajíčkem se smetanou či mlékem, posypte granulovaným cukrem a nechte nyní kynout 30-40 minut. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Šneky pečte 35-40 minut. Po upečení nechte vychladnout alespoň 30 minut.Čokoládoví kynutí šneci
Ingredients
Instructions