Čokoládoví kynutí šneci

Tak dlouho jsem chtěla vyzkoušet skořicové šneky. Mám za sebou tedy jeden hodně neúspěšný pokus, ale problém byl v použití celozrnné mouky. Prostě je to podle mě tak, že některé recepty musí být prostě tradiční a z bílé mouky a ta celozrnná nefunguje. A tady to prostě platí. V týdnu jsem připravovala jeden vánoční recept pro Bella Rose a bude brzy i tady a protože mi zbylo těsto, připravila jsem z něj i šneky. Protože mi došla mletá skořice, přišla na řadu čokoláda a myslím, že to bylo dost dobré rozhodnutí. 🙂 Jsem zvědavá, co na ně budete říkat. 🙂

Droždí s cukrem před rozpuštěním.
Tang zhong příprava.
Tang zhong kaše.
Rozpuštěné droždí.
Mléko s máslem před rozpuštěním.
Zadělané těsto před nakynutím.
Nakynuté těsto.

Čokoládoví kynutí šneci

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 11-12 šneků
Prep Time: 1 h 40 min Cooking Time: 40 min

Ingredients

  • Tang zhong:
  • 20 g hladké pšeničné mouky
  • 60 g plnotučného mléka
  • 25 g vody
  • Šneci:
  • 500 g hladké pšeničné mouky
  • 20 g čerstvého droždí
  • 250 g vlažného plnotučného mléka
  • 60 g másla
  • 1/2 vejce pokojové teploty
  • 1 kávová lžička mleté vanilky
  • 1 kávová lžička mletého kardamomu (lze vynechat)
  • 1 kávová lžička mleté skořice
  • 125 g krupicového cukru
  • špetka soli
  • 150 g 72% čokolády
  • 70 g másla
  • 1/2 vejce a 1 polévková lžíce smetany nebo plnotučného mléka na potření
  • granulovaný cukr na posypání

Instructions

1

Nejprve připravte tang zhong. Mouku rozmíchejte s mlékem a vodou, na plotně na nižším stupni zahřejte - pozor nesmí se vařit! Musí vzniknout taková kaše. Díky ní je vždy pečivo vláčnější a naprosto úžasné.

2

Tang zhong nechte vychladnout a zadělejte těsto.

3

Droždí rozdrobte s trochou cukru a nechte jej rozpustit. V průběhu jej trochu promíchejte. Droždí by se mělo rozpustit až na kašičku.

4

Máslo s mlékem zahřejte, mléko by mělo být pouze vlažné a máslo by se mělo zcela rozpustit.

5

Do mísy od robotu prosejte mouku, přidejte sůl, cukr, mléko s máslem, vychladlý tang zhong, rozpuštěné droždí, 1/2 vejce, vanilku, kardamom a skořici.

6

Použijte nástavec typu hák a 10 minut na nižší stupeň nechte zpracovat hladké elastické těsto.

7

Těsto přendejte do uzavíratelné plastové mísy, uzavřete ji a nechte hodinu kynout.

8

Mezitím rozpusťte čokoládu s máslem. Pokud chcete, můžete ještě přidat cukr, aby byla čokoláda sladší.

9

Nakynuté těsto nyní na pomoučené ploše rozválejte do tvaru obdélníku, potřete rozpuštěnou čokoládou a zamotejte.

10

Z těsta nakrájejte cca 3 cm stejné kousky, které naskládejte do máslem vymazané a mouku vysypané zapékací či dortové formy.

11

Šneky potřete rozšlehaným vajíčkem se smetanou či mlékem, posypte granulovaným cukrem a nechte nyní kynout 30-40 minut.

12

Troubu předehřejte na 180 stupňů.

13

Šneky pečte 35-40 minut.

14

Po upečení nechte vychladnout alespoň 30 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..