Italská kuchyně je mi velmi blízká. Kombinuje totiž kvalitní suroviny a skvělé chutě a dost bych se vsadila, že italské jídlo nemůže prostě nikoho zklamat. Ať už to jsou těstoviny, saláty, různé úpravy mas čí dezerty. Vše je prostě naprosto delikátní. 🙂
Co se týče italského pečiva, u nás doma milujeme focacciu. Je totiž velmi rychle hotová, ingredience mám vždy doma a její chuť je dokonalá! Navíc se dá krásně obměňovat, můžete ji upéct jen tak čistou nebo těsto doplnit bylinkami, rajčaty či sýrem. Já se tentokrát rozhodla pro špaldovou mouku v kombinaci se sušenými rajčaty, rozmarýnem a sýrem Gran Moravia. Výsledek je víc než dokonalý, tak doufám, že Vám bude chutnat stejně jako nám. 🙂
Droždí rozmíchejte v 30 ml vody a nechte chvilku stát. Do mísy od robota dejte mouku, olej, sůl, vlijte rozmíchané droždí a zbytek vlažné vody. Přidejte i rozmarýn, lněná semínka, rajčata a sýr. Použijte nástavec typu hák a nechte robota na střední stupeň po dobu 10 minut zpracovat těsto. Těsto nyní přendejte do plastové nejlépe uzavíratelné mísy - vymažte ji trochou oleje. Mísu uzavřete a těsto nechte 45 minut kynout. Po této době vystlete hluboký klasický plech pečícím papírem a rukama v něm roztáhněte rovnoměrně těsto. Prsty v těstě udělejte ďolíčky a nechte dalších 45 minut kynout. Troubu rozehřejte na 200 stupňů. Plech s nakynutou focacciou dejte do rozpálené trouby a pečte 25 minut. Po upečení nechte vychladnout.Špaldová focaccia se sušenými rajčaty a sýrem Gran Moravia
Ingredients
Instructions
Dobry den. Mohu pouzit i obycejnou hladkou mouku? Dekuji za odpoved.
Určitě můžete. 🙂