Špaldová focaccia se sušenými rajčaty a sýrem Gran Moravia

Italská kuchyně je mi velmi blízká. Kombinuje totiž kvalitní suroviny a skvělé chutě a dost bych se vsadila, že italské jídlo nemůže prostě nikoho zklamat. Ať už to jsou těstoviny, saláty, různé úpravy mas čí dezerty. Vše je prostě naprosto delikátní. 🙂

Co se týče italského pečiva, u nás doma milujeme focacciu. Je totiž velmi rychle hotová, ingredience mám vždy doma a její chuť je dokonalá! Navíc se dá krásně obměňovat, můžete ji upéct jen tak čistou nebo těsto doplnit bylinkami, rajčaty či sýrem. Já se tentokrát rozhodla pro špaldovou mouku v kombinaci se sušenými rajčaty, rozmarýnem a sýrem Gran Moravia. Výsledek je víc než dokonalý, tak doufám, že Vám bude chutnat stejně jako nám. 🙂

Špaldová focaccia se sušenými rajčaty a sýrem Gran Moravia

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Katka Serves: 1 plech
Prep Time: 1 h 40 min Cooking Time: 25 min

Ingredients

  • 500 g špaldové bílé mouky
  • 320 ml vlažné vody
  • 8 g sušeného droždí
  • 50 ml olivového oleje
  • 12 g soli
  • 30 g lněných semínek
  • půl kávové lžičky sušeného rozmarýnu
  • 30 g sušených rajčat nasekaných nadrobno
  • 20 najemno nastrouhaného sýru Gran Moravia

Instructions

1

Droždí rozmíchejte v 30 ml vody a nechte chvilku stát.

2

Do mísy od robota dejte mouku, olej, sůl, vlijte rozmíchané droždí a zbytek vlažné vody.

3

Přidejte i rozmarýn, lněná semínka, rajčata a sýr.

4

Použijte nástavec typu hák a nechte robota na střední stupeň po dobu 10 minut zpracovat těsto.

5

Těsto nyní přendejte do plastové nejlépe uzavíratelné mísy - vymažte ji trochou oleje.

6

Mísu uzavřete a těsto nechte 45 minut kynout.

7

Po této době vystlete hluboký klasický plech pečícím papírem a rukama v něm roztáhněte rovnoměrně těsto.

8

Prsty v těstě udělejte ďolíčky a nechte dalších 45 minut kynout.

9

Troubu rozehřejte na 200 stupňů.

10

Plech s nakynutou focacciou dejte do rozpálené trouby a pečte 25 minut.

11

Po upečení nechte vychladnout.

2 comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..