Řecká mléčná rýže

Na dovolené v Řecku jsem měla možnost ochutnat spoustu dobrot! 🙂 A protože taková moje klasika je, že si jako suvenýr z každé dovolené vozím tamní kuchařku, udělala jsem to i tentokrát a přináším Vám recept na první řeckou dobrotu! Mléčnou rýži! 🙂 Tak si ji doma také připravte a dejte mi vědět, jak Vám chutnala. 🙂

Řecká mléčná rýže

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 2-3 porce
Prep Time: 5 min Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • italská rýže arborio 130 g
  • voda 300 g
  • špetka soli
  • plnotučné mléko 400 ml
  • vanilkový lusk 1 ks
  • med 1 lžíce
  • mletá skořice
  • borůvky
  • lyofizované (mrazem sušené) maliny (mohou být i čerstvé)
  • hrst oblíbených ořechů či oříškové máslo

Instructions

1

Rýži dejte do menšího hrnce či hlubší pánve, zalijte ji vodou, přidejte sůl a přiveďte k varu.

2

Snižte plamen. Já nastavuji indukci na číslo 7 (mám 9 stupňů). A rýži vařte.

3

Jakmile se voda vypaří, přilijte do hrnce mléko, přidejte semínka z vanilkového lusku i samotný zbytek lusku a vařte dalších 15 minut případně trošku déle až do úplného změknutí rýže a vstřebání mléka.

4

Nakonec oslaďte medem.

5

Mléčnou rýži dejte do mističky, ozdobte ovocem, posekanými ořechy, posypejte skořicí a podle chuti můžete pokapat ještě troškou medu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..