Kung pao

Mám moc ráda asijská jídla a takové kung pao je u nás asi nejčastějším pokrmem, který umím připravit. 😀 Opravdu je to velmi jednoduché a moc dobré jídlo.

V rámci mé dlouhodobé spolupráce s AEG mám pro Vás tento recept, který připravuji pravidelně doma. S vařením pokrmu mi z velké části pomohla tato pečící pánev, která je vhodná i do trouby – takže ideální k přípravě steaků, ale je vhodná prakticky pro cokoliv. 🙂

Kung pao

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Katka Serves: 3-4 porce
Prep Time: 30 min Cooking Time: 15 min

Ingredients

  • 500 g kuřecích prsou
  • Marináda:
  • 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 polévkové lžíce kvalitní sójové omáčky
  • 3 kávové lžičky třtinového cukru
  • 1 kávová lžička arašídového oleje
  • Stir fry
  • zázvor velikosti palce
  • 2 stroužky česneku
  • 2 polévkové lžíce arašídového oleje
  • 1/2 chilli papričky
  • 3 jarní cibulky
  • Omáčka
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 4 polévkové lžíce sójové omáčky
  • 100 g nesolených pražených arašídů

Instructions

1

Jako první naložte maso. Maso omyjte, osušte a nakrájejte na kousky.

2

V míse nejprve rozmíchejte škrob se sójovou omáčkou a poté přidejte další ingredience na marinádu.

3

Maso dejte nyní do marinády, propojte spolu a nechte 30 minut odpočívat.

4

Mezitím očistěte zázvor a česnek a obojí nakrájejte nadrobno.

5

V pánvi rozpalte olej, orestujte na něm česnek a zázvor a přidejte i namarinované maso a bílé části jarních cibulek - nakrájené na kousky.

6

K orestovanému masu přilijte vývar a sójovku a nechte vytvořit omáčku.

7

Nakonec přidejte pokrájenou chilli papričku, jarní cibulku a posekané či celé arašídy.

8

Ihned podávejte nejlépe s jasmínovou rýží.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..