Mám moc ráda asijská jídla a takové kung pao je u nás asi nejčastějším pokrmem, který umím připravit. 😀 Opravdu je to velmi jednoduché a moc dobré jídlo.
V rámci mé dlouhodobé spolupráce s AEG mám pro Vás tento recept, který připravuji pravidelně doma. S vařením pokrmu mi z velké části pomohla tato pečící pánev, která je vhodná i do trouby – takže ideální k přípravě steaků, ale je vhodná prakticky pro cokoliv. 🙂
Jako první naložte maso. Maso omyjte, osušte a nakrájejte na kousky. V míse nejprve rozmíchejte škrob se sójovou omáčkou a poté přidejte další ingredience na marinádu. Maso dejte nyní do marinády, propojte spolu a nechte 30 minut odpočívat. Mezitím očistěte zázvor a česnek a obojí nakrájejte nadrobno. V pánvi rozpalte olej, orestujte na něm česnek a zázvor a přidejte i namarinované maso a bílé části jarních cibulek - nakrájené na kousky. K orestovanému masu přilijte vývar a sójovku a nechte vytvořit omáčku. Nakonec přidejte pokrájenou chilli papričku, jarní cibulku a posekané či celé arašídy. Ihned podávejte nejlépe s jasmínovou rýží.Kung pao
Ingredients
Instructions