Stačí jen několik surovin a velká dobrota může být na světě. Tenhle vláčný kefírový perník stojí stoprocentně za vyzkoušení. 🙂



Troubu předehřejte na 180 stupňů. V míse smíchejte sypké suroviny - prosejte přes síto obě mouky a kakao. Přidejte cukr, sůl a promíchejte. V jiné míse smíchejte kefír, vejce, med a olej. Nyní přilijte tekutou směs k mouce a propojte, aby vznikla hladká tekutější směs. Nakonec přidejte sodu a kypřící prášek, promíchejte. Hlubší plech či chlebovou formu vystlete pečícím papírem a přelijte perníkovou směs. Nyní dejte péct do trouby. Pokud pečete v hlubším plechu, mělo by stačit 20 min. Pokud pečete v chlebové formě, pečte 40 min. Pokud by se Vám perník začal v té chlebové formě nahoře připalovat, položte na něj opatrně během pečení pečící papír. Po upečení nechte vychladnout. Perník je skvělý jen tak samotný, ale můžete ho samozřejmě pomazat marmeládou, polít čokoládou a nakonec ozdobit mandlemi anebo jednotlivé kousky pomazat arašídovým či mandlovým máslem a ozdobit borůvkami. 🙂Vláčný kefírový perník
Ingredients
Instructions

Mohu se prosím zeptat, zda je myšlen kefír jako klasické kefírové mléko nebo je to něco jiného ve smyslu jogurtu nebo podobně ? 🙂
Je to klasické kefírové mléko. 🙂
Je fantastický🥰vďaka za recept.
Není zač! Jsem ráda, že chutnal. 🙂
Hezky den, muzu dat misto kefiru kysane podmasli? Mam prebytek… dekuji
Klidně bych to zaměnila. 🙂