Vepřová pečeně v mléce podle mojí švagrové

Mám ráda recepty s příběhem a tento je jeden z nich. To jsem tak jednou jela s dcerou ke své švagrové a neteři a švagrová se mě zeptala, co budeme jíst na oběd. Já jí napsala, že vůbec netuším, ale že si klidně můžeme něco objednat. Míša (švagrová) mi nakonec odepsala, že udělá pečeni v mléce, že je to skoro bez práce a že je to velká dobrota. Já se na to tedy moc netvářila, vůbec jsem si to nedokázala představit. Ale nakonec mě tohle jídlo dostalo, protože je to vážně velká dobrota. 🙂 A jak na ni?

Vepřová pečeně v mléce

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...
By Katka Serves: 6 porcí
Prep Time: 20 min Cooking Time: 1 h 30 min

Ingredients

  • 1 kg farmářské vepřové pečené
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 polévková lžíce přepuštěného másla
  • 1 l bio plnotučného mléka
  • 8 snítek tymiánu
  • 4 stroužky česneku
  • 200 - 400 g zakysané smetany
  • pažitka

Instructions

1

Troubu předehřejte na 180 stupňů.

2

Maso, omyjte, osolte a opepřete.

3

V pánvi rozpusťte přepuštěné máslo a ze všech stran zatáhněte maso.

4

Maso přendejte nyní do pekáče, zalijte jej mlékem, přidejte tymián a oloupaný česnek, zakryjte pekáč a dejte na hodinu a půl maso péct.

5

Pokud není maso měkké, nechte jej ještě 30 minut péct, ale měla by mu hodina a půl stačit.

6

Po upečení maso vyndejte z pekáče, nechte jej chvilku odpočinout a pak jej nakrájejte na plátky.

7

Z mléka vyndejte česnek a tymián a na plotně jej svařte na polovinu.

8

Poté k němu přidejte zakysanou smetanu (pokud je jedna málo a omáčka není dostatečně hustá, přidejte ještě část druhého kelímku nebo klidně celý) a nasekanou pažitku.

9

Podávejte s bramborovou kaší, šťouchačkami či pečenými brambory.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..