Když jsem jednou přemýšlela, co připravím za občerstvení návštěvě, napadlo mne, že bych docela ráda zkusila nějakou vegetariánskou paštiku, a tak vznikl tento recept. Je to něco mezi paštikou, pomazánkou a pěnou, ale je to naprosto dokonalé a s domácím pečivem je to naprostá pecka! 🙂
Houby na 1 hodinu namočte do vody. Cibuli a česnek zbavte slupky a obojí nakrájejte nadrobno. Žampiony omyjte, odstraňte konce nožiček a nakrájejte je na plátky. Houby sceďte a nakrájejte je na drobno. V hlubší pánvi rozehřejte ghí nebo olej, orestujte na něm cibuli a česnek. Poté přidejte žampiony, vše osolte a opepřete a nechte dusit. Nakonec přidejte houby a ještě cca 2-3 minuty duste spolu. Poté houbovou směs přendejte do mixéru, přidejte smetanu a žervé a rozmixujte do takové textury, aby nebyla úplně hladká, ale aby tam šli vidět i cítit kousky hub. Podle chuti dosolte a dopepřete, přendejte do servírovacích skleniček či mističek a nechte vychladit. Podávejte s dobrým pečivem.Houbová paštika
Ingredients
Instructions
milujem všetko s hubami ! takže toto musím vyskúšať 🙂
WHEN PIGS FLY
🙂
Mňam, tak to vypadá vskutku famózně!
Díky, určitě to vyzkoušejte. 🙂