Vždy, když moje babička upekla tvarohovou bábovku nebo štolu, byla jsem totálně nadšená. Tvarohové buchty jsem vždycky milovala. Mnohokrát, když doma vařím a peču, vracím se ve vzpomínkách do dětství a vzpomínám na to, jaká se linula vůně z babiččiny kuchyně. Je prostě krásné, jak Vás určitá vůně či jídlo dokážou mohou vrátit v čase zpět. 🙂 A tahle bábovka? To je fakt něco! Podle mě je nejlepší na světě, ale to musíte vyzkoušet sami. 🙂 Tak mi pak dejte vědět, zda mám pravdu nebo jste někdy jedli lepší. 🙂
Troubu rozehřejte na 200 stupňů. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou. Rozinky namočte do tuzemáku. Oddělte bílky od žloutků a z bílků vyšlehejte sníh. V rendlíku rozehřejte máslo. Do mísy od robotu dejte máslo, cukr, citrónovou kůru, sůl, tvaroh, skyr nebo jogurt žloutky a vše promíchejte. Poté přidejte mouku a prášek do pečiva, opět vše promíchejte. Nakonec přidejte rozinky i s trochou rumu, ve kterém byly namočeny. A přimíchejte opatrně i sníh. Opět vše promíchejte, měla by vzniknout celistvá tekutější hmota bez hrudek. Tu nalijte do formy a dejte do trouby péct. Prvních 20 minut pečtě na 200 stupňů, dalších 20 na 150. Po upečení nechte 30 minut vychladnout, poté můžete bábovku vyklopit a servírovat.Nejlepší tvarohová bábovka
Ingredients
Instructions