Nejlepší tvarohová bábovka

Vždy, když moje babička upekla tvarohovou bábovku nebo štolu, byla jsem totálně nadšená. Tvarohové buchty jsem vždycky milovala. Mnohokrát, když doma vařím a peču, vracím se ve vzpomínkách do dětství a vzpomínám na to, jaká se linula vůně z babiččiny kuchyně. Je prostě krásné, jak Vás určitá vůně či jídlo dokážou mohou vrátit v čase zpět. 🙂 A tahle bábovka? To je fakt něco! Podle mě je nejlepší na světě, ale to musíte vyzkoušet sami. 🙂 Tak mi pak dejte vědět, zda mám pravdu nebo jste někdy jedli lepší. 🙂

Nejlepší tvarohová bábovka

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 1 bábovka
Prep Time: 10 min Cooking Time: 40 mint

Ingredients

  • 270 g polohrubé mouky
  • 250 g jemného tvarohu na pečení (baleno v papíře)
  • 250 g másla
  • 2 polévkové lžíce (cca 60 g) skyru nebo jogurtu
  • 2 veselé vejce (označení 0 nebo 1)
  • špetka soli
  • kůra z 1 citrónu
  • 100 rozinek
  • tuzemák
  • 100 g třtinového cukru
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 1 sáček vanilkového cukru

Instructions

1

Troubu rozehřejte na 200 stupňů.

2

Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou.

3

Rozinky namočte do tuzemáku.

4

Oddělte bílky od žloutků a z bílků vyšlehejte sníh.

5

V rendlíku rozehřejte máslo.

6

Do mísy od robotu dejte máslo, cukr, citrónovou kůru, sůl, tvaroh, skyr nebo jogurt žloutky a vše promíchejte.

7

Poté přidejte mouku a prášek do pečiva, opět vše promíchejte.

8

Nakonec přidejte rozinky i s trochou rumu, ve kterém byly namočeny.

9

A přimíchejte opatrně i sníh.

10

Opět vše promíchejte, měla by vzniknout celistvá tekutější hmota bez hrudek.

11

Tu nalijte do formy a dejte do trouby péct.

12

Prvních 20 minut pečtě na 200 stupňů, dalších 20 na 150.

13

Po upečení nechte 30 minut vychladnout, poté můžete bábovku vyklopit a servírovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..