Máslové palačinky

Palačinky jsou podle mě jedno z nejjednodušších jídel. Nicméně ne vždy se podaří. Já vyzkoušela už nespočet receptů. Snažila jsem se i o „zdravější“ alternativy, až jsem zjistila, že klasika a hladká pšeničná mouka. Jednou jsem do palačinkového těsta přidat i rozpuštěné máslo a zjistila jsem, že takhle jsou ještě krapet lepší než normálně. 🙂 Tak je zkuste taky a napište mi, jak Vám chutnaly. 🙂

Máslové palačinky

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 3,75 out of 5)
Loading...
By Katka Serves: 15 palačinek
Prep Time: 5 min Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • 250 g hladké pšeničné mouky
  • 2 bio vejce nebo vejce z volného chovu
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 500 ml bio plnotučného mléka
  • špetka soli
  • 15 g tmavého třtinového cukru
  • přepuštěné máslo na vymazání pánve

Instructions

1

Všechny ingredience kromě přepuštěného másla dejte do mixovací nádoby a rozmixujte dohladka anebo v míse promíchejte metličkou do úplně hladkého těsta.

2

Pánev vymažte přepuštěným máslem a rozehřejte ji.

3

Poté snižte stupeň a vlijte naběračkou těsto.

4

Rozlijte jej po pánvi a 1-2 minuty opékejte z jedné strany.

5

Poté palačinku otočte a opečte z druhé strany.

6

Na talíři můžete odsát přebytečný tuk přiložením papírové utěrky nebo ubrousku.

7

Ihned servírujte s oblíbenou marmeládou nebo s ovocným přelivem.

8

Ten uděláte tak, že oblíbené ovoce na pánvi svaříte s trochou cukru, popřípadě jej zřeďte trochou vody.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..