Francouzský toust z vánočky s mangem

Francouzský toust je jedna z mých nejoblíbenějších snídaní. 🙂 A připravuji ho skoro ze všeho staršího pečiva, které doma najdu. Je to totiž ideální recept, když máte doma starší croissanty, tousťák nebo vánočku. 🙂 A mango dává všemu úplně jiný rozměr. 🙂

Francouzský toust z vánočky s mangem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Kate Serves: 2-3
Prep Time: 10 minut Cooking Time: 10 minut

Ingredients

  • 6 - 8 kousků vánočky
  • 2 vejce
  • 100 ml plnotučného bio mléka
  • 2 kávové lžičky vanilkového extraktu
  • 1 zralé větší mango
  • med nebo javorový sirup dle chuti

Instructions

1

V hrníčku rozkvedlejte vajíčka, poté k nim přilijte mléko a vanilkový extrakt a opět prokvedlejte.

2

Vaječnomléčnou směs nalijte do větší zapékací mísy.

3

Plátky vánočky dejte do mísy na delší chvilku, aby dostatečně nasály vaječnomléčnou směs.

4

Rozehřejte nepřilnavou pánev na vyšší střední stupeň, můžete na ní rozpustit 2 plátky másla a na něj poklaďte nasáklé kousky vánočky.

5

Až bude z jedné strany vánočka zlatavá, otočte ji a opékejte z druhé strany.

6

Mango mezitím oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky.

7

Plátky vánočky poskládejte za sebe na talíř, poklaďte na ně mango a zakápněte medem.

8

Ihned podávejte.

1 comment

  1. Miluju Francouzky toast z vánočky ! Nejraději si ho dávám se skořicí s nutelou a rozteklým marshmellow ♥ Tohle je ale zdravější varianta a už se těším jak ho to teď budu zase na snídaně dělávat ♥ Mango miluju

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..