Krémová mléčná rýže se zkaramelizovanými hruškami

Kaše jsou mojí nejoblíbenější snídaní. A tahle mléčná je naprosto perfektní. Díky mascarpone je totálně krémová a karamelizované hrušky ji skvěle doplňují. 🙂 Příprava je velmi podobná tomu, když vaříte risotto, akorát místo vývaru zalíváte rýži mlékem. 🙂

Recept vznikl ve spolupráci se SOS rýží a pro tento recept jsem zvolila jasmínovou, která je voňavá a po uvaření je její chuť nasládlá.

Recept vychází na 4 dezertní porce.

Krémová mléčná rýže se zkaramelizovanými hruškami

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 4 porce
Prep Time: 10 min Cooking Time: 25 min

Ingredients

  • Mléčná rýže
  • 10 g másla
  • 140 g jasmínové rýže
  • 1 l polotučného mléka
  • špetka soli
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g mascarpone
  • Karamelizované hrušky
  • 20 g másla
  • 2 větší hrušky
  • 1 polévková lžíce tmavého třtinového cukru
  • 1/2 kávové lžičky mleté skořice

Instructions

1

Mléko přiveďte v rendlíku pod bod varu a udržujte jej teplé.

2

V hluboké pánvi rozpusťte máslo a na něm orestujte rýži. Poté zalijte rýži naběračkou mléka, rýži osolte špetkou soli a vařte na mírném plameni.

3

Rýži nyní vařte tak, jako byste vařili risotto, vždy když se mléko vstřebá, zalijte rýži další naběračkou mléka. Vařte tak dlouho než bude rýže úplně měkká, ale měla by zůstat lehce tekutější konzistence. Nakonec oslaďte vanilkovým cukrem a do uvařené kaše vmíchejte mascarpone, které nechte už jen rozpustit, kaši dále nevařte.

4

V průběhu vaření rýže připravte karamelizované hrušky. Hrušky oloupejte a nakrájejte na plátky.

5

V pánvi rozpusťte máslo, přidejte plátky hrušek, které orestujte a zasypte je cukrem, přidejte skořici a nechte zkaramelizovat, 5 minut povařte a poté nechte být.

6

Hotovou kaši přendejte do hlubšího talíře, nahoru přidejte plátky hrušek a můžete přidat dle chuti kousek kvalitní čokolády, nasekané ořechy a jiné drobné ovoce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..