Kuřecí stehna pečená na smetanovém kysaném zelí

Tohle je jeden z mých nejoblíbenějších líných receptů. Stačí pouhé 4 suroviny a trouba a dokonalost je na světě.

Kuřecí stehna pečená na smetanovém kysaném zelí

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 6 porcí
Prep Time: 10 min Cooking Time: 70 min

Ingredients

  • 6 kuřecích stehen (podle toho, kolik chcete porcí)
  • 1 kg kysaného bílého zelí
  • 3 kelímky (600 g) smetany ke šlehání
  • sůl

Instructions

1

Troubu předehřejte na 180 stupňů.

2

Zelí propláchněte, aby nebylo moc kyselé. Dejte jej do pekáče a zalijte jej smetanou.

3

Kuřecí stehna osolte ze všech stran a položte na zelí.

4

Pekáč zakryjte a dejte péct na 50 minut, poté pekáč odkryjte a dopékejte na 190-200 stupňů 15-20 min, aby se vytvořila kůrčička.

5

Kdyby se náhodou stalo, že zelí bude i přes propláchnutí moc kyselé, stačí vyjmout stehna z pekáče, do zelí přidat moučkový cukr a důkladně vše promíchat.

6

Podávejte se šťouchačkami nebo kaší.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..