Pokud máte rádi vláčné koláče, fakt doporučuji tento recept vyzkoušet. V těstě je zakysaná smetana a je prostě báječný. Ovesná drobenka s kousky mandlí je příjemnou změnou oproti drobence klasické a pokud koláč doplníte třeba o šlehačku nebo vanilkovou zmrzlinu, bude vážně těžké přestat jíst. 🙂
Všechny ingredience z lednice vytáhněte alespoň 2 hodiny předem. Troubu rozehřejte na 180 stupňů. A formu na koláč vymažte máslem a vysypte moukou. Jahody důkladně omyjte a odstopkujte a obalte je v mouce. Ve větší míse smíchejte mokré suroviny – vejce, olej, zakysanou smetanu, limetkovou šťávu, vanilkový extrakt a také cukr. Vše propojte metličkou. Poté přidejte mouku, kypřící prášek a špetku soli. Pomocí stěrky pořádně zpracujte těsto. Nyní připravte drobenku. V menší misce rukou důkladně zpracujte vločky spolu s cukrem, máslem, mandlemi a špetkou soli. Těsto nyní přendejte do koláčové formy, je hutnější, takže jej mokrýma rukama roztáhněte do stran. Na těsto nedbale naskládejte jahody a nakonec posypte drobenkou. Pečte 30 minut. Po upečení nechte vychladnout.Vláčný jahodový koláč s ovesnou drobenkou
Ingredients
Instructions