Gazpacho s bazalkovým pestem

Gazpacho, to je vlastně takový rozmixovaný zeleninový salát. 🙂 Je to nicméně skvělá studená polévka, ideální do horkých letních dnů jako předkrm či jako večera, když ji doplníte o kvalitní pečivo a bílkovinu například ve formě mozzarelly. A nezapomeňte svou porci zalít dostatkem olivového oleje, protože spojení polévky s ním, to je fakt slast. 🙂

Gazpacho s bazalkovým pestem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 4 porce
Prep Time: 20 min

Ingredients

  • Gazpacho:
  • 800 g sladkých cherry rajčat
  • 1 větší zelená paprika o hmotnosti 200 g
  • 1 salátová okurka o hmotnosti 320 g
  • 1 stroužek česneku
  • 30 g extra panenského olivového oleje
  • 2 polévkové lžíce červeného vinné octa
  • 5 kapek Tabasca
  • 5 g soli
  • 1 kávová lžička koření Italská směs
  • Bazalkové pesto:
  • 25 g čerstvé bazalky
  • 50 g extra panenského olivového oleje
  • 1 malý stroužek česneku
  • 25 g piniových ořechů
  • 30 g parmezánu
  • špetka soli
  • 5 kapek citrónové šťávy
  • piniové ořechy, lyofilizovaná mozzarella a lyofilizovaná paprika k servírování

Instructions

1

Gazpacho:

2

Rajčata, papriku i okurek důkladně omyjte. Okurku navíc zbavte slupku. Česnek také oloupejte.

3

Rajčata nakrájejte na poloviny a dejte do mísy, přidejte k nim na kousky nakrájenou papriku a okurku. Přidejte česnek, olivový olej, vinný ocet, sůl, koření Italská směs a Tabasco a vše rozmixujte dohladka.

4

Gazpacho ještě propasírujte, abyste se zbavili semínek.

5

Pesto:

6

Bazalku omyjte a dejte do vysoké mixovací nádoby. Přidejte k ní oloupaný stroužek česneku, sůl, olivový olej, citrónovou šťávu, pinie a najemno nastrouhaný parmezán.

7

Vše rozmixujte. Nemusí být úplně dohladka.

8

Gazpacho ideálně vychlaďte po dobu 1 hodiny v lednici a servírujte s pestem, chlebovými krutony, piniemi a lyofilizovanou paprikou a mozzarelou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..