Gazpacho, to je vlastně takový rozmixovaný zeleninový salát. 🙂 Je to nicméně skvělá studená polévka, ideální do horkých letních dnů jako předkrm či jako večera, když ji doplníte o kvalitní pečivo a bílkovinu například ve formě mozzarelly. A nezapomeňte svou porci zalít dostatkem olivového oleje, protože spojení polévky s ním, to je fakt slast. 🙂
Gazpacho: Rajčata, papriku i okurek důkladně omyjte. Okurku navíc zbavte slupku. Česnek také oloupejte. Rajčata nakrájejte na poloviny a dejte do mísy, přidejte k nim na kousky nakrájenou papriku a okurku. Přidejte česnek, olivový olej, vinný ocet, sůl, koření Italská směs a Tabasco a vše rozmixujte dohladka. Gazpacho ještě propasírujte, abyste se zbavili semínek. Pesto: Bazalku omyjte a dejte do vysoké mixovací nádoby. Přidejte k ní oloupaný stroužek česneku, sůl, olivový olej, citrónovou šťávu, pinie a najemno nastrouhaný parmezán. Vše rozmixujte. Nemusí být úplně dohladka. Gazpacho ideálně vychlaďte po dobu 1 hodiny v lednici a servírujte s pestem, chlebovými krutony, piniemi a lyofilizovanou paprikou a mozzarelou.Gazpacho s bazalkovým pestem
Ingredients
Instructions