Francouzský toust je skvělou volbou pro víkendovou snídani, když máte doma staré pečivo. Ideálně toustový chleba, croissant, briošku, mazanec nebo vánočku. 🙂 Společně s pečenými broskvemi a vanilkovým krémem a pistáciemi je to báječná letní záležitost, která vás nenechá chladnými. 🙂
Broskve: Troubu rozehřejte na 180 stupňů. Broskve rozkrojte napůl, vyjměte pecku, půlky nakrájejte na měsíčky a dejte do zapékací mísy. V rendlíku rozpusťte máslo, které smíchejte s vanilkovým cukrem a potřete jím kousky broskví. Broskve dejte péct na 30 minut do trouby. Vanilkový krém: Smetanu vyšlehejte pomocí tyčového mixéru s nástavcem metličky do šlehačky. Poté zašlehejte i tvaroh s moučkovým a vanilkovým cukrem. Francouzský toust: V míse prošlehejte mléko spolu s vajíčky a vanilkovým cukrem. Tousty nyní postupně vždy na chvilinku namočte do vaječnomléčné směsi a poté opékejte na pánvi buď nasucho, nebo s trochou másla. Servírujte tak, že na talíř dejte francouzský toust, ten pořádně pocukrujte moučkovým cukrem, vedle dejte krém a položte pečené broskve. Posypte pistáciemi a doplňte pistáciovým máslem.Francouzský toust s pečenými broskvemi a vanilkovým krémem
Ingredients
Instructions