Francouzský toust s pečenými broskvemi a vanilkovým krémem

Francouzský toust je skvělou volbou pro víkendovou snídani, když máte doma staré pečivo. Ideálně toustový chleba, croissant, briošku, mazanec nebo vánočku. 🙂 Společně s pečenými broskvemi a vanilkovým krémem a pistáciemi je to báječná letní záležitost, která vás nenechá chladnými. 🙂

Francouzský toust s pečenými broskvemi a vanilkovým krémem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 4 porce
Prep Time: 10 min Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • Pečené broskve
  • 4 broskve
  • 20 g másla
  • 12 g vanilkového cukru
  • Toust:
  • 8 ks toustového chleba
  • 2 vejce
  • 250 g plnotučného mléka
  • 1 kávová lžička vanilkového cukru
  • Vanilkový krém:
  • 125 g smetany ke šlehání
  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • 1 polévková lžíce moučkového cukru
  • 1 kávová lžička vanilkového cukru
  • Na ozdobení na talíři:
  • pistáciové máslo, nasekané pistácie

Instructions

1

Broskve:

2

Troubu rozehřejte na 180 stupňů.

3

Broskve rozkrojte napůl, vyjměte pecku, půlky nakrájejte na měsíčky a dejte do zapékací mísy.

4

V rendlíku rozpusťte máslo, které smíchejte s vanilkovým cukrem a potřete jím kousky broskví.

5

Broskve dejte péct na 30 minut do trouby.

6

Vanilkový krém:

7

Smetanu vyšlehejte pomocí tyčového mixéru s nástavcem metličky do šlehačky.

8

Poté zašlehejte i tvaroh s moučkovým a vanilkovým cukrem.

9

Francouzský toust:

10

V míse prošlehejte mléko spolu s vajíčky a vanilkovým cukrem.

11

Tousty nyní postupně vždy na chvilinku namočte do vaječnomléčné směsi a poté opékejte na pánvi buď nasucho, nebo s trochou másla.

12

Servírujte tak, že na talíř dejte francouzský toust, ten pořádně pocukrujte moučkovým cukrem, vedle dejte krém a položte pečené broskve. Posypte pistáciemi a doplňte pistáciovým máslem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..