Croissant bread pudding s jahodami a nugátovou čokoládou

Croissant bread pudding. Zní to docela honosně. Ve skutečnosti je to něco jako naše žemlovka. Kousky starších croissantů se namočí do mléka a vajíčka, trochu se to ochutí, přidají se jahody, čokoláda, zapeče se to a vznikne velká sladká dobrota. 🙂

Croissant bread pudding s jahodami a nugátovou čokoládou

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 4 porce
Prep Time: 10 min Cooking Time: 35 min

Ingredients

  • 5 starších croissantů
  • 130 g plnotučného mléka
  • 1 vejce
  • 20 g krupicového cukru
  • 1 kávová lžička vanilkového extraktu
  • 300 g čerstvých jahod
  • 100 g nugátové čokolády
  • 20 g krupicového cukru
  • 130 g plnotučného mléka
  • 1 vejce
  • 20 g másla
  • moučkový cukr na pocukrování
  • lyofilizované jahody a pistáciové máslo na servírování

Instructions

1

Troubu předehřejte na 180 stupňů.

2

V míse prošlehejte vejce spolu s mlékem, cukrem a vanilkovým extraktem.

3

Croissanty rozpulte a půlky rozkrojte ještě na 3 části. Každý kousek namočte do mléčnovaječné směsi a poté dejte polovinu croissantů na dno zapékací formy.

4

Jahody zbavte stopky a nakrájejte na plátky, které položte na croissanty. Na jahody položte kousky čokolády a nakonec vše zacukrujte.

5

Nyní na jahody s čokoládou položte zbytek croissantů, které opět namočte do mléčnovaječné směsi.

6

V misce opět prošlehejte mléko s vejcem a zalijte tím croissanty. Nakonec nakrájejte máslo na menší kousky a ty dejte nahoru na croissanty, aby se máslo během pečení krásně rozpustilo a vsáklo.

7

Nyní dejte péct na 30-35 minut do trouby.

8

Po upečení ihned servírujte a na talíři pokapejte pistáciovým máslem a dozdobte lyofilizovanými jahodami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..