Croissant bread pudding. Zní to docela honosně. Ve skutečnosti je to něco jako naše žemlovka. Kousky starších croissantů se namočí do mléka a vajíčka, trochu se to ochutí, přidají se jahody, čokoláda, zapeče se to a vznikne velká sladká dobrota. 🙂
Troubu předehřejte na 180 stupňů. V míse prošlehejte vejce spolu s mlékem, cukrem a vanilkovým extraktem. Croissanty rozpulte a půlky rozkrojte ještě na 3 části. Každý kousek namočte do mléčnovaječné směsi a poté dejte polovinu croissantů na dno zapékací formy. Jahody zbavte stopky a nakrájejte na plátky, které položte na croissanty. Na jahody položte kousky čokolády a nakonec vše zacukrujte. Nyní na jahody s čokoládou položte zbytek croissantů, které opět namočte do mléčnovaječné směsi. V misce opět prošlehejte mléko s vejcem a zalijte tím croissanty. Nakonec nakrájejte máslo na menší kousky a ty dejte nahoru na croissanty, aby se máslo během pečení krásně rozpustilo a vsáklo. Nyní dejte péct na 30-35 minut do trouby. Po upečení ihned servírujte a na talíři pokapejte pistáciovým máslem a dozdobte lyofilizovanými jahodami.Croissant bread pudding s jahodami a nugátovou čokoládou
Ingredients
Instructions