Topinky mám moc ráda. Jde o velmi rychlé a vděčné jídlo. Nejde ale o to jen opéct plátek chleba. Musíte mít i chuťově vyladěnou směs, kterou na topinku dáte. Tato moje kombinuje sladká cherry rajčata, hnědé žampiony, plátky cibule, olivy, passatu a rostlinné nudličky Pan Hrášek, což je novinka od rodinné fimy Emco pro všechny, kteří svůj jídelníček rádi obohatí o rostlinné produkty. Nudličky jsou chuťově moc dobré, není v nich známka sóji, naopak jsou založeny na hrachové bílkovině. Osobně, ač nejsem vegetarián, nepotřebuji jíst maso moc často, a tak jsem tuto alternativu velmi ráda uvítala. Pod značkou Pan Hrášek najdete ještě burgerové placky a alternativu sýru gouda a čedar. Jak jste na tom s masem vy? Potřebujete jej denně nebo se bez něj klidně obejdete? 🙂
Cibuli očistěte a nakrájejte na plátky. Rajčata a žampiony důkladně omyjte. Rajčata nakrájejte na čtvrtky, žampiony na plátky. Do pánve nalijte olej a jakmile se rozehřeje orestujte na něm cibuli. Nyní přidejte rostlinné nudličky, promíchejte a společně orestujte. Přidejte žampiony a rajčata, trochu soli a vše promíchejte. Nakonec přidejte passatu, bylinky, vodu a nyní provařte do té doby, než omáčka zhoustne. Nakonec přilijte sójovou omáčku a přidejte na půlky pokrájené olivy. Opět promíchejte. Na druhé pánvi na sucho nebo na troše oleje opečte plátky chleba z obou stran. Na topinku položte zeleninovou směs a ozdobte microgreens. Na talíři ještě můžete pokapat kvalitním olivovým olejem.Topinková zeleninová směs s rostlinnými nudličkami
Ingredients
Instructions