Rebaborovo-hruškový crumble

Sezóna rebarbory je tady! 🙂 Rebarbora je skvělá surovina, která svou kyselkavou chutí osvěží každý pečený koláč. Báječná je ale i ve formě crumblu, což je zjednodušeně řečeno pečené ovoce se žmolenkou. Teplý je podle mne nejlepší s vanilkovou zmrzlinou. Zato ve studené formě jej miluji spolu s tvarohem či nízkotučným řeckým jogurtem. Kombinace hrušek s rebarborou je super v tom, že sladké hrušky vyrovnávají chuť kyselé rebarbory a vznikne tak perfektní balanc. 🙂

Rebaborovo-hruškový crumble

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 6
Prep Time: 10 min Cooking Time: 35 min

Ingredients

  • Ovocná část:
  • 400 g hrušek - oloupaných a bez jádřince
  • 400 g oloupaných řapíků rebarbory
  • 90 g krupicového cukru
  • 1 kávová lžička mleté skořice
  • najemno nastrouhaná kůra z 1 bio citrónu
  • Drobenková část:
  • 80 g ječné celozrnné mouky (či pšeničné hladké)
  • 100 g studeného másla
  • 80 g krupicového cukru
  • 60 g jemných ovesných vloček
  • 1 kávová lžička mleté vanilky
  • 30 g nasekaných pistácií či jiných oblíbených ořechů

Instructions

1

Rebarboru nakrájejte na tenké kousky, hrušky na plátky.

2

Obojí dejte do mísy, přidejte cukr, citrónovou kůru a skořici a vše promíchejte.

3

Nyní ovoce přendejte do zapékací mísy a dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na 10 minut.

4

Mezitím připravte drobenku, mouku rukama zpracujte s máslem, cukrem, vanilkou, vločkami a oříšky.

5

Po 10 minutách pečení vyndejte zapékací mísu z trouby, ovoce pokryjte drobenkou a dejte péct na dalších 25 minut do trouby.

6

Po upečení nechte lehce vychladnout. Teplý crumble je nejlepší s vanilkovou zmrzlinou. Studený zkuste zkombinovat s tvarohem, řeckým jogurtem či vyšlehanou nebo zakysanou smetanou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..