Sezóna rebarbory je tady! 🙂 Rebarbora je skvělá surovina, která svou kyselkavou chutí osvěží každý pečený koláč. Báječná je ale i ve formě crumblu, což je zjednodušeně řečeno pečené ovoce se žmolenkou. Teplý je podle mne nejlepší s vanilkovou zmrzlinou. Zato ve studené formě jej miluji spolu s tvarohem či nízkotučným řeckým jogurtem. Kombinace hrušek s rebarborou je super v tom, že sladké hrušky vyrovnávají chuť kyselé rebarbory a vznikne tak perfektní balanc. 🙂
Rebarboru nakrájejte na tenké kousky, hrušky na plátky. Obojí dejte do mísy, přidejte cukr, citrónovou kůru a skořici a vše promíchejte. Nyní ovoce přendejte do zapékací mísy a dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na 10 minut. Mezitím připravte drobenku, mouku rukama zpracujte s máslem, cukrem, vanilkou, vločkami a oříšky. Po 10 minutách pečení vyndejte zapékací mísu z trouby, ovoce pokryjte drobenkou a dejte péct na dalších 25 minut do trouby. Po upečení nechte lehce vychladnout. Teplý crumble je nejlepší s vanilkovou zmrzlinou. Studený zkuste zkombinovat s tvarohem, řeckým jogurtem či vyšlehanou nebo zakysanou smetanou.Rebaborovo-hruškový crumble
Ingredients
Instructions