Opečený plátek chleba a na něm fakt dobré suroviny. To už samotné zní jako úspěch. 🙂 A je to tak. Moje heslo zní, že krása je v jednoduchosti, a tak zbytečně jídlo nepřekombinovávám a vlastně nezkouším moc experimentovat. Držím se oblíbených chutí. A to je příklad i této topinky, která je pojatá v barvách i chuti Itálie. Ideální jako perfektní snídaně, která nastartuje fajn den. 🙂
Recept vznikl ve spolupráci s olivovými oleji Borges. Právě v tomto receptu používám Extra panenský olivový olej, který je nejlepší pro použití za studena.
Nejprve připravte pesto. Do vysoké mixovací nádoby od tyčového mixéru dejte omytou bazalku, očištěný česnek, nastrouhaný parmezán a ostatní suroviny a vše rozmixujte. Nemusí to být úplně dohladka. Je fajn, když má pesto strukturu. Rajčátka omyjte a nakrájejte na poloviny, popřípadě na čtvrtiny. Mozzarellu natrhejte na kousky, fetu rozdrobte. Nyní na pánvi na troše oleje nebo klidně nasucho opečte plátky chleba z obou stran. Opečenou topinku potřete pestem, na to položte rajčátka, na ně sýr, přidejte opět pesto a ozdobte rukolou. Nakonec pocákejte balzamikovým krémem. Ihned servírujte.Topinka s bazalkovým pestem, rajčaty, mozzarellou a fetou
Ingredients
Instructions