Topinka s bazalkovým pestem, rajčaty, mozzarellou a fetou

Opečený plátek chleba a na něm fakt dobré suroviny. To už samotné zní jako úspěch. 🙂 A je to tak. Moje heslo zní, že krása je v jednoduchosti, a tak zbytečně jídlo nepřekombinovávám a vlastně nezkouším moc experimentovat. Držím se oblíbených chutí. A to je příklad i této topinky, která je pojatá v barvách i chuti Itálie. Ideální jako perfektní snídaně, která nastartuje fajn den. 🙂

Recept vznikl ve spolupráci s olivovými oleji Borges. Právě v tomto receptu používám Extra panenský olivový olej, který je nejlepší pro použití za studena.

Topinka s bazalkovým pestem, rajčaty, mozzarellou a fetou

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 2,50 out of 5)
Loading...
By Katka Serves: 4 porce
Prep Time: 20 min

Ingredients

  • Pesto:
  • 50 g čerstvé bazalky
  • 100 g Extra panenského olivového oleje Borges
  • 1 stroužek česneku
  • 45 g piniových oříšků
  • 60 g parmezánu
  • šťáva z půlky citrónu
  • sůl dle chuti
  • Topinka:
  • 4 plátky kváskového chleba
  • 125 g mozzarelly light
  • 20 g fety
  • 14 ks cherry rajčátek
  • rukola na ozdobu
  • balzamikový krém

Instructions

1

Nejprve připravte pesto. Do vysoké mixovací nádoby od tyčového mixéru dejte omytou bazalku, očištěný česnek, nastrouhaný parmezán a ostatní suroviny a vše rozmixujte. Nemusí to být úplně dohladka. Je fajn, když má pesto strukturu.

2

Rajčátka omyjte a nakrájejte na poloviny, popřípadě na čtvrtiny. Mozzarellu natrhejte na kousky, fetu rozdrobte.

3

Nyní na pánvi na troše oleje nebo klidně nasucho opečte plátky chleba z obou stran.

4

Opečenou topinku potřete pestem, na to položte rajčátka, na ně sýr, přidejte opět pesto a ozdobte rukolou. Nakonec pocákejte balzamikovým krémem.

5

Ihned servírujte.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..