Ty nejvláčnější čokoládové muffiny z červené řepy

Červená řepa je naprosto dokonalá surovina. Dá se použít do salátu, do polévky, risotta a taky se s ní dá perfektně péct. Důkazem jsou třeba i tyto čokoládové muffiny, které jsou tak vláčné, že víc to snad ani není možné. 🙂 S pořádnou dávkou čokolády se vám budou doslova rozplývat na jazyku. 🙂

Ty nejvláčnější čokoládové muffiny z červené řepy

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Katka Serves: 12 ks
Prep Time: 15 min Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • 250 g uvařené červené řepy
  • 3 vejce
  • 100 g oleje
  • 150 g kefíru
  • 180 g krupicového cukru
  • 180 g hladké pšeničné mouky
  • 50 g holandského kakaa
  • špetka soli
  • ¼ kávové lžičky jedlé sody
  • 8 g kypřícího prášku
  • 100 g vysokoprocentní čokolády
  • košíčky na muffiny

Instructions

1

Všechny ingredience z lednice musí mít pokojovou teplotu. Alespoň 1 hodinu před přípravou je vyndejte z lednice.

2

Troubu předehřejte na 180 stupňů – dolní i horní ohřev s horkovzduchem. Naspod trouby dejte mističku s vodou, ať se vytvoří pára.

3

Řepu rozmixujte spolu s vejci a olejem. Poté přidejte i cukr a kefír a důkladně promíchejte.

4

Do větší mísy prosejte mouku, kakao, přidejte sůl, jedlou sodu a kypřící prášek.

5

Nyní přidejte do mísy s moukou i tekutou směs a vše důkladně promíchejte, aby vzniklo krásné tekuté těsto.

6

Nakonec do těsta přidejte na kousky nasekanou čokoládu (1/4 nechte na posypání muffinů).

7

Formu na muffiny vyložte košíčky a do nich opatrně pomocí naběračky či lžíce přendejte těsto. Vrch každého muffinu posypejte čokoládou a dejte péct na 20 minut.

8

Po upečení nechte vychladnout v otevřené troubě.

12 comments

  1. Dobrý den, zkoušela jste prosím muffiny i s vakuovanou (předvařenou) červenou řepou? Moc děkuji za odpověď :).

    1. Já jsem použila rýžovou a čirokovou a fakt paráda. Ještě občas přisypu maliny/borůvky, luxus, opravdu super recept, díky🙏🏼🙃

  2. Dobry den, muffiny jsou luxusni, cokoladove, vlacne, nikdo v nich neciti repu 🙂 chci se zeptat, jestli jste zkousela stejny recept pouzit jako korpus na dort? Dekuji

    1. Děkuji, jsem ráda, že chutnají. Já osobně to nezkoušela, ale myslím, že by to mohlo fungovat. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..