Bábovky jsou nestárnoucí dezert, co si budem. Za mě jsou nejlepší ty klouzavý, nesuchý, vláčný. A přesně taková tahle banánová je. Navíc je rychle hotová, takže pokud jste stejní jako já, večer zjistíte, že máte úplně černý banány a žádné pečivo k snídani, do hodiny máte tuhle boží bábovku na stole. 🙂
Troubu předehřejte na 180 stupňů - spodní horní ohřev s horkovzduchem. Banány ve větší míse rozmačkejte vidličkou, rozklepněte k nim vajíčka, přilijte mléko a olej a vše promíchejte. Do druhé větší mísy přesejte mouku, přidejte cukr a špetku soli a promíchejte. Do mísy k mouce nyní přidejte banánovou tekutou směs a kypřící prášek a vše opět důkladně promíchejte a propojte. Formu na bábovku důkladně vymažte a vysypte strouhankou a těsto do ní přelijte. Dejte péct na 40 minut. Po upečení zkontrolujte bábovku špejlí, měla by být suchá a nemělo by být na ní těsto nalepené. Po vytažení z trouby ji ihned otočte na mřížku, jako byste ji chtěli vyklopit a dejte přes formu mokrou vyždímanou utěrku. Nechte tak 15 - 20 minut a poté bábovku vyklopte, pokud se nevyklopila sama. 🙂 Nechte zcela vychladnout a poté můžete krájet. TIP: Na fotce je na talíři se zkaramelizovanými banány a skyrem. Banány uděláte tak, že v pánvi rozpustíte trochu másla a kousky banánů na něm opečete. 🙂Ta nejvláčnější banánová bábovka
Ingredients
Instructions
Vypadá skvěle, myslíte, že kdybych úplně vynechala cukr, je potřeba tam něco sypkého ještě přidat? Chtěla bych ji podávat i ročnímu dítěti, tak přemýšlím…
Dobrý den, myslím, že není třeba přidávat něco sypkého. Ale to musíte zvážit sama, kdyžtak přidat lehce mouku. 🙂