Ta nejvláčnější banánová bábovka

Bábovky jsou nestárnoucí dezert, co si budem. Za mě jsou nejlepší ty klouzavý, nesuchý, vláčný. A přesně taková tahle banánová je. Navíc je rychle hotová, takže pokud jste stejní jako já, večer zjistíte, že máte úplně černý banány a žádné pečivo k snídani, do hodiny máte tuhle boží bábovku na stole. 🙂

Ta nejvláčnější banánová bábovka

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (22 votes, average: 3,50 out of 5)
Loading...
By Katka Serves: 1 bábovka
Prep Time: 10 min Cooking Time: 40 min

Ingredients

  • 450 g banánů (3 větší)
  • 300 g hladké pšeničné mouky
  • 100 g cukru
  • 2 vejce
  • 190 g polotučného mléka
  • 120 g řepkového čí slunečnicového oleje
  • 1 kypřící prášek
  • špetka soli
  • máslo či olej ve spreji a strouhanka na vymazání a vysypání formy

Instructions

1

Troubu předehřejte na 180 stupňů - spodní horní ohřev s horkovzduchem.

2

Banány ve větší míse rozmačkejte vidličkou, rozklepněte k nim vajíčka, přilijte mléko a olej a vše promíchejte.

3

Do druhé větší mísy přesejte mouku, přidejte cukr a špetku soli a promíchejte.

4

Do mísy k mouce nyní přidejte banánovou tekutou směs a kypřící prášek a vše opět důkladně promíchejte a propojte.

5

Formu na bábovku důkladně vymažte a vysypte strouhankou a těsto do ní přelijte.

6

Dejte péct na 40 minut. Po upečení zkontrolujte bábovku špejlí, měla by být suchá a nemělo by být na ní těsto nalepené.

7

Po vytažení z trouby ji ihned otočte na mřížku, jako byste ji chtěli vyklopit a dejte přes formu mokrou vyždímanou utěrku. Nechte tak 15 - 20 minut a poté bábovku vyklopte, pokud se nevyklopila sama. 🙂

8

Nechte zcela vychladnout a poté můžete krájet.

9

TIP: Na fotce je na talíři se zkaramelizovanými banány a skyrem. Banány uděláte tak, že v pánvi rozpustíte trochu másla a kousky banánů na něm opečete. 🙂

2 comments

  1. Vypadá skvěle, myslíte, že kdybych úplně vynechala cukr, je potřeba tam něco sypkého ještě přidat? Chtěla bych ji podávat i ročnímu dítěti, tak přemýšlím…

    1. Dobrý den, myslím, že není třeba přidávat něco sypkého. Ale to musíte zvážit sama, kdyžtak přidat lehce mouku. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..