Jahodový tvaroh s ovesnými vločkami a chia semínky

Máte už dost klasické vařené ovesné kaše? Tak zkuste tuhle skvělou krémovou snídani plnou tvarohu, jahod a ovesných vloček. Věřím, že vám zachutná stejně tak jako mně. 🙂

Recept vznikl ve spolupráci s ovesnými vločkami značky Emco. Jejich vločky jsou super tím, že je nemusíte vařit. Jsou velmi savé, takže je stačí zalít mlékem, nechat chvilku stát a můžete jíst. 🙂 A za studena připravený je i tento recept. 🙂

Jahodový tvaroh s ovesnými vločkami a chia semínky

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 2 porce
Prep Time: 30 min

Ingredients

  • Ovesná část:
  • 100 g ovesných vloček s vlákninou značky Emco
  • 10 g chia semínek
  • 30 g čekankového sirupu Emco
  • 250 g polotučného mléka
  • 1 kávová lžička mleté skořice
  • špetka soli
  • špetka vanilky
  • Tvarohová část:
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 75 g sýru Lučina či Matylda
  • 70 g mražených jahod
  • 120 g banánu
  • 15 čekankového sirupu Emco
  • 20 g mrazem sušených jahod Emco

Instructions

1

Vločky nasypte do misky. Přidejte chia semínka, vanilku, skořici a špetku soli.

2

K vločkám nalijte mléko, přidejte čekankový sirup, vše promíchejte a nechte 30 minut stát, aby chia semínka nabobtnaly.

3

Mezitím připravte tvarohovou část - jahody rozmixujte spolu s banánem, tvarohem a sýrem do hladkého krému. Nakonec doslaďte podle chuti čekankovým sirupem.

4

Do skleničky či misky nejprve dejte ovesnou kaši, na ni navrstvěte tvaroh a posypte mrazem sušenými jahodami. Poté opět dejte ovesnou vrstvu, poté tvarohovou a nakonec ozdobte sušenými jahodami a třeba i sušenými květy.

5

Ihned podávejte.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..