Máte už dost klasické vařené ovesné kaše? Tak zkuste tuhle skvělou krémovou snídani plnou tvarohu, jahod a ovesných vloček. Věřím, že vám zachutná stejně tak jako mně. 🙂
Recept vznikl ve spolupráci s ovesnými vločkami značky Emco. Jejich vločky jsou super tím, že je nemusíte vařit. Jsou velmi savé, takže je stačí zalít mlékem, nechat chvilku stát a můžete jíst. 🙂 A za studena připravený je i tento recept. 🙂
Vločky nasypte do misky. Přidejte chia semínka, vanilku, skořici a špetku soli. K vločkám nalijte mléko, přidejte čekankový sirup, vše promíchejte a nechte 30 minut stát, aby chia semínka nabobtnaly. Mezitím připravte tvarohovou část - jahody rozmixujte spolu s banánem, tvarohem a sýrem do hladkého krému. Nakonec doslaďte podle chuti čekankovým sirupem. Do skleničky či misky nejprve dejte ovesnou kaši, na ni navrstvěte tvaroh a posypte mrazem sušenými jahodami. Poté opět dejte ovesnou vrstvu, poté tvarohovou a nakonec ozdobte sušenými jahodami a třeba i sušenými květy. Ihned podávejte.Jahodový tvaroh s ovesnými vločkami a chia semínky
Ingredients
Instructions