Dýňoví skořicoví šneci

Sychravé počasí a šálek čaje. To je také definice podzimu. Něco tomu ale chybí. Skořicová vůně a úžasná chuť skořicových šneků! Ano! Teď je ta představa o podzimním čaji o páté úplná! 🙂 Baví mě vařit a péct ze sezónních surovin a snažím se danou suroviny nacpat, kam můžu! Tentokrát jsem se rozhodla upéct dýňové skořicové šneky s cukrovou polevou. A o můj bože! To bylo tak tak tak moc dobrý! Fakt je zkuste a postupujte podle receptu. 🙂 Nezapomeňte na tang zhong. Když můžu, připravuji tuto kaši, která zajistí větší vláčnost pečiva, vždy. Ucítíte rozdíl, věřte mi. 🙂

Dýňoví skořicoví šneci

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 20-24 ks
Prep Time: 2 h Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • Tang zhong:
  • 20 g hladké pšeničné mouky
  • 25 g vody
  • 60 g plnotučného mléka
  • Těsto:
  • 400 g hladké pšeničné mouky
  • 200 g hladké chlebové pšeničné mouky
  • 150 g krupicového cukru
  • 20 g čerstvého droždí
  • 200 g vlažného plnotučného mléka
  • 60 g rozpuštěného másla
  • 1 vejce pokojové teploty
  • 1 kávová lžička mleté skořice
  • špetka soli
  • 300 g dýňového pyré
  • 1 vejce na pomašlování a perlový cukr na posypání šneků (cukr lze vynechat)
  • Skořicová náplň:
  • 125 g krupicového cukru
  • 100 g másla
  • 15 g mleté skořice
  • špetka soli
  • Cukrová poleva:
  • 130 g moučkového cukru
  • 20 g plnotučného mléka
  • 25 g másla
  • 1 polévková lžíce medu

Instructions

1

Nejprve připravte tang zhong - do rendlíku nalijte mléko, vodu a mouku a pomocí metličky na středním stupni cca 2 minut zahřívejte, až vznikne taková hustá kaše.

2

Nechte kaši zchladnout a zaktivujte droždí.

3

Čerstvé droždí dejte do misky, zasypte cukrem a 10 minut nechte být. Droždí se rozpustí.

4

Do mísy od robotu prosejte oba druhy mouky, přidejte cukr, zaktivované droždí, mléko, máslo, vejce, skořici, sůl, kaši tang zhong a dýňové pyré.

5

Zvolte nástavec typu hák a nechte na vyšší stupeň po dobu 10 minut vypracovat těsto. Pokud je těsto řídké, zapracujte ještě další hladkou mouku. Těsto by mělo být elastické, nicméně skoro nelepivé.

6

Těsto dejte do plastové mísy, těsto lehce pomoučete a zakryjte. Nechte kynout v teple cca 1 hodinu.

7

Připravte skořicovou náplň - rozpusťte máslo spolu s cukrem, skořicí a solí a nechte vychladnout.

8

Zapékací mísu (já použila dvě) či plech vymažte máslem a vysypte hladkou moukou.

9

Po hodině kynutí rozválejte těsto na pomoučené ploše do tvaru obdélníku, potřete skořicovou náplní a těsto zamotejte.

10

Nyní krájejte stejně velké kousky šneků a ty pokládejte vedle sebe do zapékací mísy či na plech.

11

Šneky pomašlujte vejcem a posypejte perlovým cukrem.

12

Nechte kynout dalších 40 minut.

13

Rozehřejte troubu na 180 stupňů. Pokud můžete, zvolte horní a spodní ohřev s horkovzduchem a párou.

14

Šneky pečte 20 minut.

15

Připravte cukrovou polevu - máslo rozpusťte a smíchejte s mlékem, cukrem a medem.

16

Vychladlé šneky pocákejte polevou.

17

Uchovávejte při pokojové teplotě, přes noc zakryjte alobalem či uchovávejte v uzavíratelné krabičce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..