Sychravé počasí a šálek čaje. To je také definice podzimu. Něco tomu ale chybí. Skořicová vůně a úžasná chuť skořicových šneků! Ano! Teď je ta představa o podzimním čaji o páté úplná! 🙂 Baví mě vařit a péct ze sezónních surovin a snažím se danou suroviny nacpat, kam můžu! Tentokrát jsem se rozhodla upéct dýňové skořicové šneky s cukrovou polevou. A o můj bože! To bylo tak tak tak moc dobrý! Fakt je zkuste a postupujte podle receptu. 🙂 Nezapomeňte na tang zhong. Když můžu, připravuji tuto kaši, která zajistí větší vláčnost pečiva, vždy. Ucítíte rozdíl, věřte mi. 🙂
Nejprve připravte tang zhong - do rendlíku nalijte mléko, vodu a mouku a pomocí metličky na středním stupni cca 2 minut zahřívejte, až vznikne taková hustá kaše. Nechte kaši zchladnout a zaktivujte droždí. Čerstvé droždí dejte do misky, zasypte cukrem a 10 minut nechte být. Droždí se rozpustí. Do mísy od robotu prosejte oba druhy mouky, přidejte cukr, zaktivované droždí, mléko, máslo, vejce, skořici, sůl, kaši tang zhong a dýňové pyré. Zvolte nástavec typu hák a nechte na vyšší stupeň po dobu 10 minut vypracovat těsto. Pokud je těsto řídké, zapracujte ještě další hladkou mouku. Těsto by mělo být elastické, nicméně skoro nelepivé. Těsto dejte do plastové mísy, těsto lehce pomoučete a zakryjte. Nechte kynout v teple cca 1 hodinu. Připravte skořicovou náplň - rozpusťte máslo spolu s cukrem, skořicí a solí a nechte vychladnout. Zapékací mísu (já použila dvě) či plech vymažte máslem a vysypte hladkou moukou. Po hodině kynutí rozválejte těsto na pomoučené ploše do tvaru obdélníku, potřete skořicovou náplní a těsto zamotejte. Nyní krájejte stejně velké kousky šneků a ty pokládejte vedle sebe do zapékací mísy či na plech. Šneky pomašlujte vejcem a posypejte perlovým cukrem. Nechte kynout dalších 40 minut. Rozehřejte troubu na 180 stupňů. Pokud můžete, zvolte horní a spodní ohřev s horkovzduchem a párou. Šneky pečte 20 minut. Připravte cukrovou polevu - máslo rozpusťte a smíchejte s mlékem, cukrem a medem. Vychladlé šneky pocákejte polevou. Uchovávejte při pokojové teplotě, přes noc zakryjte alobalem či uchovávejte v uzavíratelné krabičce.Dýňoví skořicoví šneci
Ingredients
Instructions