Rychlé rohlíky plněné gorgonzolou a slaninou

Domácí pečivo vytváří dle mého názoru teplo domova. Vůně čerstvého pečiva, která se line z trouby, je jednou z těch nejkrásnějších. Tentokrát jsem vycházela z receptu, který tady na blogu už mám, jen lehce jsem ho obměnila a přidala k němu náplň v podobě gorgonzoly a slaniny. Výhodou takových rohlíků pak je, že nemusíte přemýšlet, co si dáte na ně, protože Vám budou takhle jistojistě stačit. 🙂

Recept vznikl ve spolupráci s olivovým olejem Borges. Konkrétně s typem Extra Mild, který je vhodný na smažení a pečení.

Rychlé rohlíky plněné gorgonzolou a slaninou

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 10-12 kousků
Prep Time: 2 h Cooking Time: 12 min

Ingredients

  • 500 g hladké pšeničné mouky
  • 7 g sušeného droždí
  • 10 g soli
  • 60 g olivového oleje Borges Extra Mild
  • 1 kávová lžička třtinového cukru
  • 250 g vlažné vody
  • 150 g gorgonzoly
  • 10-12 plátků slaniny
  • 1 vejce
  • sezamové semínko

Instructions

1

Do mísy od robotu přesejte mouku, přidejte droždí, cukr, sůl, olej i vodu.

2

Použijte nástavec typu hák a nechte robota na střední stupeň zpracovat těsto alespoň 10 minut.

3

Těsto přendejte do plastové uzavíratelné mísy, uzavřete víkem a nechte 60 minut kynout.

4

Po této době těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše do kruhu.

5

Těsto nyní nakrájejte na celkem 10-12 dlouhých trojúhelníků.

6

Na každý trojúhelník položte od širšího konce cca do půlky gorgonzolu a položte plátek slaniny. Pokud je moc široká, rozkrojte ji a dejte vytvořené 2 plátky na sebe nebo ji rozkrojte na více kousků a rozmístěte po celé tloušťce a délce těsta.

7

Nyní vytvořte rohlíky tak, že těsto zabalte od širšího konce k úzkému cípu.

8

Rohlíky po stranách prsty stlačte, aby byly hezky uzavřené, můžete je lehce stočit do půlkruhu a dejte je na dva plechy vystlané pečícím papírem. Nechte rohlíkům větší rozestupy, v troubě ještě nakynou.

9

Nyní rohlíky pomašlujte rozšlehaným vajíčkem a posypejte semínkem.

10

Nechte rohlíky kynout ještě 30 minut. Troubu mezitím rozehřejte na 220 stupňů.

11

Poté dejte plechy do trouby a pečte cca 12 minut.

12

Po upečení přikryjte plechy na 5 minut vlhkými utěrkami, ať se zapaří a jsou krásně měkké.

13

Poté nechte vychladnout a pak už můžete jíst. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..