Mám opravdu moc ráda rychlá jídla, asi jako každá máma, která nemá času nadbyt. Když je navíc zdravé, je to dvojí výhra. 🙂 Dnes mám pro Vás recept na domácí tortilly a z nich vytvořené quesadilly s tuňákem a avokádovým dipem. Tak je doma určitě zkuste.
Ingredience na tortilly dejte do mísy od robotu, zvolte nástavec typu hák a nechte cca 10 minut zpracovat těsto. Těsto by mělo být vláčné a elastické. Hotové těsto rozdělte na 6-8 stejných dílů a na pomoučené ploše je rozválejte na opravdu tenké kruhové placky. Ty nyní nasucho na pánvi opečte z obou stran. Dávejte pozor, aby se nepřepekly a nebyly tvrdé. Měly by jít krásně zamotat. Mezitím připravte náplň - avokádo rozpůlte, vyjměte pecku a dužinu dejte do misky. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, dužinu granátového jablka, olivový olej, limetkovou šťávu, sůl a pepř. Pokud máte rádi ostré přidejte i nadrobno nakrájenou chilli papričku či prolisovaný česnek a vše promíchejte. Nyní připravte quesadilly - na jednu tortillu naneste avokádovou směs, na ni položte kousky tuňáka a nakonec přidejte 2 plátky čedaru. Zakryjte druhou tortillou a na pánvi z obou stran opečte, aby se sýr roztekl. Takto připravte i další quesadilly. Hotové quesadilly rozkrojte opatrně na čtvrtiny a ihned podávejte spolu se zakysanou smetanou.Domácí quesadilla s tuňákem a avokádem
Ingredients
Instructions
V receptu byl jsem použila tuňáka Calvo Zero.