Když jsem se na Instagramu zeptala, jaké byste chtěli cukroví, několikrát tam zaznělo, že nějakou zdravější alternativu. Já tedy osobně zastávám názor, že je lepší si vychutnat klasické cukroví než vymýšlet zdravé alternativy, které i přesto, že obsahují například datle, jsou dost kalorické, takže to vyjde tak nějak nastejno, nicméně jeden takový recept pro Vás mám. Tyto nepečené kuličky jsou typické pro Skandinávské země. Ve Švédsku a Norsku se připravují po celý rok, ale v Dánsku jsou typické v období Vánoc. Pro děti je skvělá tato verze bez přidání kávy. Pro dospělou verzi doporučuji dát do těsta kávu nebo kvalitní rum. 🙂
Vločky, máslo, datle, med, kakao a sůl dejte do nádoby do mixéru a rozmixujte. Pro dospělou verzi můžete přidat rum. Z hmoty tvořte kuličky, které obalte v rozdrcených lyofilizovaných malinách. Můžete stejně tak obalit třeba v nasekaných oříšcích, třeba pistáciích. 🙂 Uchovávejte uzavřené v krabičce v chladu maximálně 2 týdny.Vánoční kakaové kuličky s ovesnými vločkami
Ingredients
Instructions