Vánoční mini pavlovy s perníčkovým krémem

Když jsem přemýšlela, jaké vánoční recepty budu ve spolupráci s La Formaggerií připravovat, napadlo mě udělat mini pavlovy s perníčkovým krémem. A je to vážně skvělá záležitost. Já těmto bílým dortíkům naprosto propadla a věřím, že Vám budou chutnat stejně jako mě. 🙂

Vánoční mini pavlovy s perníčkovým krémem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 16 ks
Prep Time: 30 min Cooking Time: 1 h 30 min

Ingredients

  • Pavlovy:
  • 4 bílky
  • 220 g třtinového cukru
  • 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu prosátého
  • 1 kávová lžička bílého vinného octa
  • Krém:
  • 500 g smetany ke šlehání značky La Formaggeria
  • 500 g ricotty
  • 250 g mascarpone
  • 2 kávové lžičky perníkového koření
  • 2 kávové lžičky mleté skořice
  • 2 polévkové lžíce moučkového cukru
  • Na ozdobení:
  • Dužina granátového jablka
  • Segmenty pomerančů
  • Mleté pistácie
  • Rozmarýn

Instructions

1

Cukr lehce rozmixujte, aby byl strukturou napůl mezi krupicovým a moučkovým.

2

Troubu předehřejte na 140 stupňů, spodní a dolní ohřev bez horkovzduchu.

3

Bílky dejte do mísy od robotu, zvolte nástavec typu šlehací metla a začněte na vysoký stupeň šlehat do sněhu.

4

Po 1 minutě začněte po lžících přidávat cukr. Vždy počkejte, až se cukr zašlehá a přidejte další lžíci.

5

Šlehejte na skoro nejvyšší stupeň cca 10 minut, sníh by měl být lesklý a měl by tvořit ostré špičky.

6

Nakonec ještě všlehejte škrob a vinný ocet.

7

Nyní vyložte 2 plechy pečícím papírem.

8

Sníh přendejte do zdobícího sáčku s hvězdicovou špičkou a na plechy nastříkejte kruhové mini pavlovy.

9

Plechy nyní vložte do trouby a ihned snižte teplotu na 115 stupňů. Při této teplotě sušte pavlovy 90 minut.

10

Když jsou pavlovy usušené, vyndejte plechy a nechte je vychladnout.

11

Mezitím připravte krém – ricottu rozmixujte spolu s mascarpone, skořicí, perníkovým kořením a cukrem a smetanu vyšlehejte do tuha.

12

Ricottu s mascarpone poté opatrně zašlehejte do smetany.

13

Připravte si i komponenty na ozdobu – z pomeranče odkrojte kolem dokola slupku a poté vykrojte jednotlivé měsíčky. Z granátového jablka vyjměte dužinu.

14

Krém přendejte do zdobícího sáčku s hvězdicovou tryskou a na jednotlivé pavlovy naneste krém.

15

Nakonec na krém položte plátek pomeranče, dužinu granátového jablka, posypte mletými pistáciemi a ozdobte rozmarýnem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..