Když jsem přemýšlela, jaké vánoční recepty budu ve spolupráci s La Formaggerií připravovat, napadlo mě udělat mini pavlovy s perníčkovým krémem. A je to vážně skvělá záležitost. Já těmto bílým dortíkům naprosto propadla a věřím, že Vám budou chutnat stejně jako mě. 🙂
Cukr lehce rozmixujte, aby byl strukturou napůl mezi krupicovým a moučkovým. Troubu předehřejte na 140 stupňů, spodní a dolní ohřev bez horkovzduchu. Bílky dejte do mísy od robotu, zvolte nástavec typu šlehací metla a začněte na vysoký stupeň šlehat do sněhu. Po 1 minutě začněte po lžících přidávat cukr. Vždy počkejte, až se cukr zašlehá a přidejte další lžíci. Šlehejte na skoro nejvyšší stupeň cca 10 minut, sníh by měl být lesklý a měl by tvořit ostré špičky. Nakonec ještě všlehejte škrob a vinný ocet. Nyní vyložte 2 plechy pečícím papírem. Sníh přendejte do zdobícího sáčku s hvězdicovou špičkou a na plechy nastříkejte kruhové mini pavlovy. Plechy nyní vložte do trouby a ihned snižte teplotu na 115 stupňů. Při této teplotě sušte pavlovy 90 minut. Když jsou pavlovy usušené, vyndejte plechy a nechte je vychladnout. Mezitím připravte krém – ricottu rozmixujte spolu s mascarpone, skořicí, perníkovým kořením a cukrem a smetanu vyšlehejte do tuha. Ricottu s mascarpone poté opatrně zašlehejte do smetany. Připravte si i komponenty na ozdobu – z pomeranče odkrojte kolem dokola slupku a poté vykrojte jednotlivé měsíčky. Z granátového jablka vyjměte dužinu. Krém přendejte do zdobícího sáčku s hvězdicovou tryskou a na jednotlivé pavlovy naneste krém. Nakonec na krém položte plátek pomeranče, dužinu granátového jablka, posypte mletými pistáciemi a ozdobte rozmarýnem.Vánoční mini pavlovy s perníčkovým krémem
Ingredients
Instructions