Jsem jeden z těch lidí, co milují sladká rýžová jídla, ať už se jedná o rýžový nákyp nebo mléčnou rýži. Ale! Musí se prostě udělat dokonale. A tahle norská mléčná rýže s ovocným rozvarem, která se ve skandinávských zemích servíruje přímo při štědrovečerní hostině dokonalá je! Osobně ji mám raději čerstvou a teplou, ale dá se jíst i vychlazená. 🙂 Recept se skládá pouze z několika surovin, ale jak to tak bývá, krása tkví v jednoduchosti. Věřím, že z ní budete nadšení stejně jako já. 🙂
Recept vznikl ve spolupráci se SOS rýží, já konkrétně použila jasmínovou. Tento druh rýže mám osobně nejraději. 🙂 Můžete však použít jakýkoliv druh, který obsahuje více škrobu.
Rýži nasypte do hrnce a zalijte ji mlékem. Přiveďte opatrně k varu a za občasného míchání vařte na střední stupeň. Pozor aby se Vám rýže s mlékem nepřipálily. Když je rýže měkká, přidejte cukr, vanilku a špetku soli. V rendlíku rozvařte ovoce spolu s cukrem a vodou, dokud nevznikne ovocná omáčka - rozvar. Teplou rýži dejte do misky či hlubokého talíře a zalijte ji rozvarem. Nakonec posypte plátky mandlí.Norská mléčná rýže s ovocným rozvarem
Ingredients
Instructions
Recept vznikl ve spolupráci se SOS rýží.