Můj postoj ke stravování je celkem jednoduchý. Miluju zdravá a nápaditá jídla, která ale nejdou na úkor chuti. Naopak nemám ráda jídla, která jsou sice plná zdravých surovin, ale jsou totálně bez chuti a člověk nemá důvod, proč by je jedl někdy znovu. Najít rovnováhu mezi zdravým pokrmem a skvělou chutí je vážně umění. Například u lívanců. Kynuté, z bílé mouky, obalené v cukru a skořici a polité máslem. No ano. Takové lívance nám vždy budou chutnat! Udělat ale zdravé lívance, které si budete chtít dát opakovaně, to je za mě docela kumšt. Udělat je zelené? To chce už dost odvahy. Ale, když si dáte záležet na každičkém detailu, budete si je určitě rádi dělat opakovaně jak pro sebe, tak pro Vaše děti. A nutriční hodnota je mnohem mnohem lepší než u lívanců z bílé mouky.
Do mixéru dejte všechny suroviny a rozmixujte do hladkého těsta. Na nepřilnavé pánvi pečte z obou stran. Podávejte s jogurtem, marmeládou (doporučuju Relax bez přidaného cukru), ovocem, ořechovým máslem a rozpuštěnou čokoládou.Špenátové ovesné lívance
Ingredients
Instructions