Tak tohle! Tohle je něco geniálního! Pokud jste otevření novým chutím a máte rádi červenou řepou a fetu, musíte je vyzkoušet! 🙂 Červená řepa je velmi zdravá a já se ji na podzim i přes zimu mohu docela dost ujíst. Řepa je nejen super jako pickles, ale pečená je skvělá do salátu s kozím sýrem anebo můžete uvařenou řepu přidat do bábovky, která pak bude krásně vláčná. A teď jdeme na ty karbenátky. P.S. U mého muže sklidily také úspěch, ačkoliv při vyslovení řepový karbenátek tvářil dost nenadšeně. 😀 Dávejte těm surovinám vždycky šanci, taková řepa je prostě úžasná! 🙂
Já ke karbenátkům udělala jednoduchý salát z listů červené řepy a rukoly, který jsem zakápla nefiltrovaným jablečným octem a přidala k němu trochu medu. K tomu avokádo a pečené hranolky a vážně jsem si pochutnala jak dlouho ne. 🙂
Řepu nastrouhejte nahrubo a dejte do mísy. Rozdrobte k ní fetu, prolisujte česnek, přidejte nadrobno nakrájenou cibulku, vejce, mouku, nasekanou petrželku a sůl a pepř a vše promíchejte. V pánvi rozehřejte olej, rukama vytvořte ze směsi trochu plošší karbenátky a smažte z obou stran na mírném stupni, ať se hezky propečou i uvnitř a řepa změkne. Podávejte s brambory, kaší, skvělé jsou i s hranolky a nezapomeňte na salát. 🙂Karbenátky z červené řepy
Ingredients
Instructions
Vypadá to parádně, uložím si odkaz a někdy recept vyzkouším 🙂
Doufám, že budou chutnat!
Zdravím Vás 🙂 myslíte, že mohu použít i předvařenou řepu? Nebo to bude moc tekuté konzistence? Moc děkuji, hezký den, Andrea.
Dobrý den, s předvařenou řepou nemám zkušenosti, takže Vám nedokážu poradit. Ale v tomto případě bych raději opravdu sáhla po syrové.