V podzimním období je fajn jíst teplé pokrmy, protože nás zahřívají. Proto osobně volím saláty, kde jsou luštěniny či pečená zelenina. A tak mám pro Vás jeden takový recept na salát s pečenými paprikami. Věřím, že pokud máte pečené papriky rádi, bude Vám salát chutnat.
Troubu předehřejte na 250 stupňů. Papriky důkladně omyjte a dejte je do zapékací mísy vystlané pečícím papírem. Zapékací mísu dejte do trouby a pečte papriky tak dlouho, dokud nezčernají, nemusí být zcela černé, stačí na většině slupky. Papriky vyndejte, přendejte je do mísy a mísu obalte potravinovou fólií a čekejte cca 10-15 minut, než se papriky zapaří. Z paprik pak stáhněte slupku, vyndejte semínka a nakrájejte je na proužky. Kešu ořechy orestujte nasucho na pánvi. Do salátové mísy dejte omytý špenát, na něj položte paprikové proužky, rozdrobte fetu a přidejte kešu ořechy. Připravte zálivku - smíchejte olivový olej, balsamiko, med a česnek a salát jím zalijte. Podávejte s focacciou či jiným dobrým pečivem.Salát z pečených paprik se špenátem, fetou a kešu ořechy
Ingredients
Instructions