Salát z pečených paprik se špenátem, fetou a kešu ořechy

V podzimním období je fajn jíst teplé pokrmy, protože nás zahřívají. Proto osobně volím saláty, kde jsou luštěniny či pečená zelenina. A tak mám pro Vás jeden takový recept na salát s pečenými paprikami. Věřím, že pokud máte pečené papriky rádi, bude Vám salát chutnat.

Salát z pečených paprik se špenátem, fetou a kešu ořechy

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 2 porce
Prep Time: 15 min Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • 3 papriky - žlutá, zelená a červená
  • 13 g olivového oleje
  • 2 polévkové lžíce balsamica
  • 1 - 2 kávové lžičky medu dle chuti
  • 1 stroužek česneku
  • sůl, pepř
  • 50 g feta sýru
  • 20 g kešu ořechů
  • 2 hrsti čerstvého špenátu

Instructions

1

Troubu předehřejte na 250 stupňů.

2

Papriky důkladně omyjte a dejte je do zapékací mísy vystlané pečícím papírem.

3

Zapékací mísu dejte do trouby a pečte papriky tak dlouho, dokud nezčernají, nemusí být zcela černé, stačí na většině slupky.

4

Papriky vyndejte, přendejte je do mísy a mísu obalte potravinovou fólií a čekejte cca 10-15 minut, než se papriky zapaří.

5

Z paprik pak stáhněte slupku, vyndejte semínka a nakrájejte je na proužky.

6

Kešu ořechy orestujte nasucho na pánvi.

7

Do salátové mísy dejte omytý špenát, na něj položte paprikové proužky, rozdrobte fetu a přidejte kešu ořechy.

8

Připravte zálivku - smíchejte olivový olej, balsamiko, med a česnek a salát jím zalijte.

9

Podávejte s focacciou či jiným dobrým pečivem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..