Nejlepší pečené brambory a pesto z červené řepy

To jsem si tak jednou zakázala nakupovat dřív, než to v lednici a spíži bude fakt úplně prázdné, protože jsem se rozhodla v aktuální náročné době neplýtvat surovinami, a tak vzniklo tohle jídlo. Za mě je teda naprosto boží! Za prvé jsou tyhle pečené brambory úplně nejlepší, jaké jsem kdy měla! A za druhé jsem přišla na to, že může existovat něco jako je pesto z červené řepy a bude to chutnat totálně dokonale!

Takže pokud máte takový tip jídel rádi, rozhodně doporučuji vyzkoušet. 🙂

Nejlepší pečené brambory a pesto z červené řepy

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Katka Serves: 4 porce
Prep Time: 15 min Cooking Time: 40 min

Ingredients

  • Brambory:
  • 1 kg brambor
  • sůl
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje
  • 2 polévkové lžíce balsamikového octa
  • 2 stroužky česneku
  • 5 snítek rozmarýnu
  • 3 snítky tymiánu
  • Pesto:
  • 400 g uvařené červené řepy
  • 80 g olivového oleje
  • 100 g mandlí
  • 60 g sýru Gran Moravia
  • 10 g česneku
  • sůl
  • kůra z 1 citrónu chemicky neošetřeného

Instructions

1

Brambory pořádně očistěte a dejte je vařit na 20 minut do osolené vody.

2

Troubu rozehřejte na 220 stupňů.

3

Uvařené brambory zmáčkněte vidličkou, aby se lehce rozmáčkly a přendejte je do zapékací mísy.

4

V misce smíchejte olivový olej, balsamico, sůl a rozmačkaný česnek. Směsí polijte brambory.

5

K bramborám přidejte rozmarýn a tymián a dejte na 20 minut péct do trouby.

6

Mezitím připravte pesto.

7

Řepu nakrájejte na menší kousky a dejte do mixéru, přidejte i olej, česnek, najemno nastrouhanou citrónovou kůru a sůl a rozmixujte. Nemusí to být úplně dohladka, struktura je fajn. 🙂

8

Poté přidejte mandle, opět promixujte.

9

Nakonec přidejte najemno nastrouhaný sýr, to už jen promíchejte, nemixujte.

10

Když jsou brambory upečené, můžete je ihned s pestem podávat. 🙂

11

Popřípadě můžete brambory servírovat jako dokonalou přílohu.

1 comment

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..