Pudinkoví šneci

Pudinkoví šneci je sladké pečivo, které mi vždycky hodně chutnalo. A tak, když jsem připravila babiččino listové těsto, bylo mi jasné, co z něho ihned upeču. Pudinkové šneky jsem zkoušela i s kynutým těstem, ale nijak mě to neoslnilo, avšak z toho listového je to fakt super. 🙂 Tak to vyzkoušejte a dejte mi vědět, jak Vám šneci chutnali. 🙂

Recept vznikl ve spolupráci s pudingy od Dr.Oetker.

Pudinkoví šneci

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4,50 out of 5)
Loading...
By Katka Serves: 16 ks
Prep Time: 30 min Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • 400 g domácího či kvalitního kupovaného máslového listového těsta
  • 1 balíček klasického vanilkového pudingu od Dr. Oetker
  • 500 g plnotučného mléka
  • 2 polévkové lžíce vanilkového moučkového cukru
  • 80 g rozinek
  • tuzemák na namočení rozinek
  • 1 vejce

Instructions

1

Rozinky namočte do rumu nebo vlažné vody, pokud nechcete použít tuzemák.

2

Puding připravte podle návodu s mlékem a cukrem a nechte jej vychladnout - musí být opravdu chladný!

3

Troubu předehřejte na 200 stupňů.

4

Těsto rozválejte do velkého obdélníku.

5

Na těsto rovnoměrně rozprostřete vychladlý puding a na něj dejte okapané rozinky. Na jeden konec puding nedávejte, protože při zamotání se tam puding sám motáním přemístí, tak aby Vám nevytekl.

6

Poté těsto zabalte jako roládu a nakrájejte ostrým nožem jednotlivé kousky cca 1,5 - 2 cm tlusté.

7

Šneky přendejte na plech.

8

Šneky potřete rozkvedlaným vajíčkem a dejte péct na 20 minut.

9

Po upečení nechte na plechu vychladnout a před podáváním posypejte moučkovým cukrem.

10

TIP: Pokud nejíte rozinky, dejte místo nich čokoládové pecky či kousky čokolády. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..