Pudinkoví šneci je sladké pečivo, které mi vždycky hodně chutnalo. A tak, když jsem připravila babiččino listové těsto, bylo mi jasné, co z něho ihned upeču. Pudinkové šneky jsem zkoušela i s kynutým těstem, ale nijak mě to neoslnilo, avšak z toho listového je to fakt super. 🙂 Tak to vyzkoušejte a dejte mi vědět, jak Vám šneci chutnali. 🙂
Recept vznikl ve spolupráci s pudingy od Dr.Oetker.
Rozinky namočte do rumu nebo vlažné vody, pokud nechcete použít tuzemák. Puding připravte podle návodu s mlékem a cukrem a nechte jej vychladnout - musí být opravdu chladný! Troubu předehřejte na 200 stupňů. Těsto rozválejte do velkého obdélníku. Na těsto rovnoměrně rozprostřete vychladlý puding a na něj dejte okapané rozinky. Na jeden konec puding nedávejte, protože při zamotání se tam puding sám motáním přemístí, tak aby Vám nevytekl. Poté těsto zabalte jako roládu a nakrájejte ostrým nožem jednotlivé kousky cca 1,5 - 2 cm tlusté. Šneky přendejte na plech. Šneky potřete rozkvedlaným vajíčkem a dejte péct na 20 minut. Po upečení nechte na plechu vychladnout a před podáváním posypejte moučkovým cukrem. TIP: Pokud nejíte rozinky, dejte místo nich čokoládové pecky či kousky čokolády. 🙂Pudinkoví šneci
Ingredients
Instructions