Sychravé a chladné počasí nás přímo vybízí k tomu, abychom doma vařili polévky. Jste spíše na krémy nebo vývary? Já se přiznám, že jsem polévková hodně a můžu jak čiré vývary, husté luštěninové, bramborové či gulášové polévky, ale také krémy. A právě jeden takový krém dnes pro Vás mám. 🙂
Květák je u nás doma spíše zakázanou surovinou. Co jsem se svým mužem, nikdy jsem nepřipravovala smažený květák ve strouhance. Já to miluju, ale můj muž to neuznává. 😀 Stejně jako květákové placičky. Občas zkusím uvařit květákový mozeček, ale úspěchu to také moc nemá. Zato květákový krém, to je jiná, tomu šanci dá. 🙂 Tak doufám, že s touto polévkou doma uspějete stejně, jako já.
Květák důkladně omyjte a rozeberte na menší kousky. Cibuli a česnek zbavte slupky a nakrájejte nadrobno. Ve středním hrnci rozehřejte olej a orestujte cibuli. Do hrnce poté přidejte květák, zalijte vývarem, osolte a opepřete, květák vařte do měkka. Poté přilijte smetanu a rozmixujte do hladkého krému. Nakonec přidejte parmezán a nechte rozpustit. Podávejte s chlebovými krutony a skvěle funguje i se špenátovým pestem.Květákový krém se sýrem
Ingredients
Instructions