Květákový krém s parmezánem

Sychravé a chladné počasí nás přímo vybízí k tomu, abychom doma vařili polévky. Jste spíše na krémy nebo vývary? Já se přiznám, že jsem polévková hodně a můžu jak čiré vývary, husté luštěninové, bramborové či gulášové polévky, ale také krémy. A právě jeden takový krém dnes pro Vás mám. 🙂

Květák je u nás doma spíše zakázanou surovinou. Co jsem se svým mužem, nikdy jsem nepřipravovala smažený květák ve strouhance. Já to miluju, ale můj muž to neuznává. 😀 Stejně jako květákové placičky. Občas zkusím uvařit květákový mozeček, ale úspěchu to také moc nemá. Zato květákový krém, to je jiná, tomu šanci dá. 🙂 Tak doufám, že s touto polévkou doma uspějete stejně, jako já.

Květákový krém se sýrem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 4 porce
Prep Time: 10 min Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • 480 g květáku (očištěný a zbavený listů)
  • 120 g bílé či žluté cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 900 ml kuřecího vývaru
  • sůl, pepř
  • 100 g smetany krémové - 15% tuku
  • 30 g sýru parmezánového typu

Instructions

1

Květák důkladně omyjte a rozeberte na menší kousky.

2

Cibuli a česnek zbavte slupky a nakrájejte nadrobno.

3

Ve středním hrnci rozehřejte olej a orestujte cibuli.

4

Do hrnce poté přidejte květák, zalijte vývarem, osolte a opepřete, květák vařte do měkka.

5

Poté přilijte smetanu a rozmixujte do hladkého krému.

6

Nakonec přidejte parmezán a nechte rozpustit.

7

Podávejte s chlebovými krutony a skvěle funguje i se špenátovým pestem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..