Strouhané řezy z celozrnné mouky s tvarohem

Strouhané řezy od dětství miluju. 🙂 A tak jsem vzala recept od mojí babičky, trošku si ho přizpůsobila a vzniklo skvělé propojení kakaového těsta z celozrnné mouky a tvarohového krému s citrónovou chutí. Je to velmi rychle hotový, jednoduchý a vážně skvělý dezert. 🙂

Aby se Vám vše povedlo, tak ja má, použijte do korpusu suroviny z lednice pokojové teploty. Tvaroh si také vytáhněte předem. Sníh ale šlehejte ze studených bílků z lednice. 🙂

Strouhané řezy z celozrnné mouky s tvarohem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 votes, average: 3,33 out of 5)
Loading...
By Katka
Prep Time: 1 h 15 min

Ingredients

  • 300 g hladké celozrnné ječné či pšeničné mouky
  • 200 g změklého másla
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • 2 polévkové lžíce holandského kakaa
  • 1 kypřící prášek bez fosfátů
  • 75 g moučkového cukru
  • 600 g jemného tvarohu na pečení (v papíru)
  • kůra z 1 citrónu
  • 150 g medu
  • 3 žloutky
  • 3 bílky

Instructions

1

Do hnětací mísy prosejte mouku, kakao, cukr, přidejte sůl, máslo, vejce a kypřící prášek a pomocí metly typu K zpracujte těsto.

2

Těsto rozdělte na 2 kusy a dejte na hodinu vychladit do lednice.

3

Po této době vyšlehejte z bílků tuhý sníh.

4

Tvaroh smíchejte s medem, žloutky a najemno nastrouhanou citrónovou kůrou a nakonec opatrně zapracujte sníh.

5

Pekáček či zapékací mísu (rozměry té mé jsou 30x24) vyložte pečícím papírem.

6

Na dno formy na pečící papír nastrouhejte přes hrubou stranu struhadla první část těsta.

7

Na něj rozprostřete tvarohovou směs.

8

Nakonec zastrouhejte druhou částí těsta.

9

Dejte péct do předehřáté trouby na 170 stupňů na 45 minut.

10

Po upečení nechejte vychladnout, poté nakrájejte na řezy a podávejte.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..