Chřestová sezóna začala a já z toho mám velkou radost! Každý rok se na chřest těším a každý rok si jej patřičně užívám. Tentokrát jsem ho připravila společně s lososem, česnekovým máslem, rozmarýnem a pečeným citrónem. K tomu jsem podávala noky a byla to velká dobrota. Dcera i manžel schválili s pochvalou, a tak musí být recept samozřejmě i tady. Za 25 min máte hotový oběd či večeři. 🙂



Troubu předehřejte na 180 stupňů. Z filetu odstraňte kůži, z obou stran jej osolte a opepřete a dejte jej do pekáčku na pečící papír. Chřest omyjte a odkrojte dřevnaté konce. Pokud odkrojíte více, můžete z koncových částí ještě ty nedřevnaté části nakrájet na tenká kolečka. Chřest dejte také do pekáčku. Máslo rozpusťte a prolisujte do něj česnek. Citrón rozkrojte napůl. Česnekovým máslem nyní pomažte filet lososa a chřest. Na lososa položte rozmarýn a do pekáčku dejte rozkrojený citrón. Nyní pekáček dejte do trouby a pečte cca 15 minut. Losos by neměl být vysušený, takže by měla opravdu stačit tato krátká doba. Noky uvařte dle návodu v osolené vodě. Pokud jste z konců chřestu nakrájeli kolečka, můžete je nyní orestovat na zbytku česnekového másla, které zbylo v rendlíku a poté je promíchejte s uvařenými noky. Servírujte spolu s upečeným lososem a chřestem a nezapomeňte rybu i chřest pokapat pečeným citrónem. Ta chuť je skvělá a svěží. 🙂Pečený losos s chřestem
Ingredients
Instructions

Tenhle recept je okopirovany ze stránky Fresh.iprima! Že vás to baví.
Dobrý den, kdybyste se pořádně podívala pod recept, zjistila byste, že na Fresh.iprima naleznete mé recepty. Dlouhodobě spolu spolupracujeme, takže tam můžete najít stejné recepty, které jsou tady. 🙂 Příště si prosím nejdřív zjistěte dostatek informací, než mě začnete z něčeho obviňovat. 🙂